Hírek

2017.02.09. 16:18

A vasi rendőrök a vérükkel is szolgálnak - Mutatjuk, kik kaptak kitüntetést

Szombathely - Csaknem ötvenen álltak sorba csütörtökön, hogy vérüket adhassák a Szombathelyi Rendőrkapitányságon. Hagyomány a februári véradóakció.

Bakos Ágnes

- Nem mondom, hogy kötelesség, de én úgy gondolom, hogy teljesítem, amit kérnek tőlünk. Rendszeresen megkapom a behívót SMS-ben vagy e-mailben, és akkor megyek. Vagy itt, vagy a vérellátóba - mondta el Erős Hajnalka, az egyik egyenruhás véradó.

- Most azt olvastam, hogy éppen az én vércsoportomra van szükség, B Rh pozitívra - tette hozzá, miközben várta, hogy rá kerüljön a sor.

Fotó: Unger Tamás

Mintegy félszáz rendőr adott vért csak itt, és négy másik vasi rendőrségi helyszínen is rendeztek és rendeznek véradást a napokban. Például a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban a határvadászképzésben résztvevők is jelentkeztek donornak.

Fotó: Unger Tamás

A vasi Vöröskereszt idei éves terve 13 ezer körüli véradással számol - tudtuk meg Bogdán Ivántól, a Vöröskereszt Vas megyei szervezetének vezetőjétől. Az biztos, hogy a szombathelyi rendőrök kiveszik a részüket a cél teljesítéséből. A tavaly tartott rendőrségi véradásokon részt vett munkatársak közül négyet kitüntettek az idei alkalommal: Pintér Endre c. főtörzszászlóst, Pungor Péter c. századost, Bognárné Barki Mónika közalkalmazottat, valamint Takács Zoltán Gábor törzsőrmestert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!