Hírek

2017.03.21. 20:05

Az elejétől a végéig

Vassurány - Az ikervári származású Takács Jánosnénak, Ilonka néninek szenvedélye az olvasás.

Tersztyánszky Krisztina

Büszkén meséli: igaz, hogy felnevelt hat gyermeket, de az olvasást és az újságot sosem hagyta el. Már nem is emlékszik, mikor volt, amikor kezébe vette az első Vas Népét. Ma is úgy intézi az otthoni teendőit, hogy beleférjen a világ híreivel való ismerkedés. Reggel korán behozza az újságot, és már ekkor belepillant. Utána megreggelizik, befűti a kandallót, elvégzi az aznapi teendőket, aztán leül újságot olvasni kedvenc helyére, a konyhába, az ablak elé.

Takács Jánosnénak mindig belefért a napjába az újságolvasás Fotó: Novákné Udvardi Hajnalka

Mivel a napjait egyedül tölti, megengedheti magának, hogy bizony az első betűtől az utolsóig elolvassa az egész napilapot. Így ő talán a falu legtájékozottabb lakója, hiszen a közéleti hírektől a sportig minden információ eljut hozzá. Nem nagyon jár el otthonról, ha idős barátnője meglátogatja, el-elbeszélgetnek az aktuális hírekről. Az újságot általában már délelőtt „rendbeteszi", aztán félrerakja, a tegnapi újság már nem újság. Délután már könyveket olvas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!