Hírek

2017.03.12. 20:20

Újabb játékokkal gazdagodhat a Csodaország óvoda Bükön

Bük - Hagyományteremtő szándékkal, idén először tartottak a Fürdőbálon jótékonysági licitet. Az összegyűlt összeget csütörtökön adták át az óvodában.

Vadas Krisztina

Dr. Ruszinkó Ádám, a Büki Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke ötlete nyomán hoztak egy új programelemet a Fürdőbálba: jótékonysági árverést tartottak. Ő vezényelte le, a jó hangulatban telt aukció során kinyíltak a vendégek pénztárcái. Jó célra mentek a licitek: a Csodaország óvoda javára gyűjtöttek. A vendégek bőkezűségét mutatja a végösszeg is: 275 ezer 500 forintot gyűjtöttek össze.

A gyermekek színes műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Tudják, hogy hamarosan újabb játékok kerülnek az óvodába Fotó: Büki László

Az adományt Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója és Schaffer Adrienn, a fürdő kommunikációs igazgatója adta át csütörtökön az óvodában. A gyerekek táncos-énekes műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Boros László Attila köszöntőjében kiemelte: újra szeretnék a fürdőt minél jobban bekapcsolni a város életébe. Ennek a törekvésnek mondhatni első lépése volt ez a lehetőség, hogy ilyen módon segíthettek a városban élő gyermekeknek.

Előrevetítette, hogy nemcsak egyszeri alkalomról van szó, hanem a jövőben is szeretnének rendszeresen találkozni az apróságokkal. Pócza Mária Gabriella, az óvoda vezetője és Szélesy Józsefné, az intézmény egyesületének elnöke vette át a jelképes "csekket". Pócza Mária köszönőbeszédében kifejezte örömét, hiszen mint mondta, ez az első alkalom, hogy a fürdő valamilyen módon kapcsolatba lépett az óvodával.

Schaffer Adrienn és Boros László Attila adta át jelképesen az adományt Pócza Mária Gabriellának és Szélesy Józsefnének az oviban Fotó: Büki László

- Nagy meglepetés volt számunkra, hogy ezt az összeget megkaphattuk - mondta. - Habár az önkormányzat gondoskodik arról, hogy gyönyörű környezetben nevelhessük a gyerekeket, ezekkel a plusz összegekkel még színvonalasabbá tudjuk tenni az oktatásukat. Most gyermeknap alkalmából úgy gondoltuk, hogy szeretnénk egy nívósabb gyermekkoncertet szervezni, a fennmaradó pénzből, illetve az egyesület számláján lévő összegből pedig értelmi és ügyességi fejlesztő játékokat vásárolunk a gyermekeknek - részletezte a célokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!