Hírek

2017.03.24. 19:15

Megkergették a képviselőnőt Szentgotthárdon - már nyomoz a rendőrség

Bana Tibor országgyűlési képviselő és Lábodi Gábor megyei, valamint helyi önkormányzati képviselő beszéltek pénteken a fürdő ügyében megjelent hírekről. Huszár Gábor polgármester is reagált.

Vadas Krisztina

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, gazdasági bűncselekmény gyanúja merült fel a száz százalékban önkormányzati tulajdonú szentgotthárdi fürdővel kapcsolatban. Amikor Szalainé Kiss Edina képviselő ellenőrizni akarta a felújítási munkálatokat, atrocitás érte: megkergették, és bezárták az épületbe. Mindkét ügy miatt tettek feljelentést. A rendőrség már elrendelte a nyomozást: tárgyi bizonyítékok, vallomások is a rendelkezésükre állnak.

A hírekkel kapcsolatban Bana Tibor és Lábodi Gábor szólalt meg, utóbbi állítása szerint alaposan tájékozódott a történtekről - a nyomozásra való tekintettel azonban részleteket nem árult el. Ellenben családi összefonódásokra utalt. Feltette a kérdést: vajon Huszár Gábor tudott-e ezekről a visszaélésekről? - Mivel sem a képviselő asszony, sem a jegyző nem értesített, akkor szereztem tudomást a dolgokról, amikor megtettem a rendőrségi bejelentést - mondta a polgármester. Bővebben nem kívánt reagálni, ám egy őt személyesen érintő felvetésre válaszolt. - A lányom, csakúgy mint más testnevelő tanárok is, a fürdőben tart úszásórákat, amelyekre a belépőjegyet a szülők fizetik - mondta el Huszár Gábor Lábodi Gábor azon felvetésére, miszerint a lánya szerződés, esetleg bárminemű díjfizetés nélkül végez oktatói tevékenységet egy önkormányzat által fenntartott létesítményben. - Tudomásom szerint egyetlen testnevelő bérel pályát, a többieknél mindig a szülők váltják meg a belépőjegyet a gyerekeknek. Így nemhogy megkárosítják a fürdőt, hanem még többet is fizetnek - tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!