Hírek

2017.03.24. 19:15

Nyolcan kaptak elismerést a Vas Megyei Önkormányzattól

A nemzeti ünnep alkalmából nyolc kőszegi vehetett át elismerést a Vas Megyei Önkormányzattól.

Turbók Attila

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójára március 15-én Vasváron, a Nagy Gáspár Kulturális Központban emlékezett a megyei önkormányzat. Az ünnepségen Majthényi László, a közgyűlés elnöke adta át a kitüntetéseket.

A nemzeti ünnepen Pável Ágoston-emlékplakettet kapott Németh János festőművész, nyugalmazott tanár. Ahogy a helyiek nevezik: a tanár úr az alpokaljai kisváros művészeti életének több mint harminc éve meghatározó alakja, a Szőlő jövésének könyve rajzolója. A Vas Megye Szolgálatáért szociális tagozatának díját Noszek Terézia, a Kőszegi Szociális Gondozási Központ intézményvezető-helyettese vehette át. A Vas Megye Szolgálatáért oktatási tagozatának elismerését Regéné Kerényi Ágota, az Újvárosi Óvoda vezetője kapta, míg közbiztonsági tagozatának díját Nagy Miklósnak, a Kőszegi Rendőrkapitányság közrendvédelmi és közlekedési alosztálya vezetőjének ítélték oda. A Vas Megye Szolgálatáért közigazgatási tagozat elismerésében részesült Ecker Eszter, a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal szervezési ügyintézője, és ugyancsak ezen díj ifjúsági tagozatával tüntették ki Varsányi Áront, a Fitt Box Egyesület elnökét, edzőjét. A sporttagozat díját Nádasdy József, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének tagja, úszó vehette át, a gyermek- és ifjúságvédelmi tagozat elismerésében pedig Kiricsiné Horváth Henrietta, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szolgálat Leány Gyermekotthonának gyermekfelügyelője részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!