Hírek

2017.03.28. 19:40

Értékeltek a pártok a hétfői rendkívüli közgyűlésről Szombathelyen

Szombathely - A szombathelyi közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén jövő őszig meghosszabbította Jordán Tamás színházi ügyvezetői megbízását és az új pályázat kiírásáról is döntöttek. Az ülésen történteket kedden értékelték a pártok.

Szombathelyi Médiaközpont

Balassa Péter (Jobbik) Jordán Tamás színházigazgatói megbízatásának meghosszabbításáról szólva elmondta, hogy csak technikai szavazás történt, hiszen az eredményt előre egyeztették, aminek meglátása szerint politikai alku színezete van. Előre eldöntött meccsen nem játszom - fogalmazott, utalva a szavazáson való tartózkodására. Úgy látja, a Fidesz-frakció egysége megbomlott, kapkodás, bizonytalanság jellemző, a kettészakadást sem látja kizártnak.

A baloldal képviseletében dr. Nemény András is hangsúlyozta, hogy szerinte nem egységes a Fidesz-frakció. Érthetetlennek nevezte, hogy Koczka Tibor alpolgármester szembement a konszenzusos előterjesztéssel, és nemmel szavazott Jordán szerződésének meghosszabbítására. Úgy véli, több politikusnak is illett volna elnézést kérnie, miután kiderült, hogy tévedtek, amikor botrányt emlegettek a pályázat korábbi fázisában.

Molnár Miklós Fotó: VN-archív

Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester - aki támogatta a meghosszabbítást - kiemelte, hogy javaslatára az újonnan kiírt pályázatba bekerült egy fontos megjegyzés, így a gazdasági társaságként működő színházban vezetőként eltöltött, legalább ötéves gyakorlat előnyt jelent majd az elbírálásnál. Ő is szóvá tette, hogy a korábbi közgyűlésen elhangzottak után most többen kérhettek volna bocsánatot.

Megkeresésünkre Lendvai Ferenc, a szombathelyi Fidesz-frakció vezetője reagált az őket ért felvetésekre. Leszögezte: a jobboldal továbbra is egységes. Kérte, hogy egyetlen szavazásból ne vonjon le senki következtetést, ahogy ők sem teszik, amikor a baloldalon rendszeresen kiszavaz egy-egy képviselő. Hozzáfűzte, hogy a Fideszben nincs központi utasítás a voksolásra vonatkozóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!