Hírek

2017.03.30. 11:51

Ne tankoljon márciusban!

Szombathely – Érdemes megvárni az autósoknak a hónapváltást, ugyanis az üzemanyagok jövedéki adójának csökkenése már április első napján tapasztalható lesz a kiskereskedelemben. Ez azt jelenti, hogy 334 forintért is lesz dízel Szombathelyen.

Nagy Ildikó

Folyamatos már hetek óta az árcsökkentés a benzinkutaknál, a dízelnél és a 95-ös benzinnél is. A kettő-négyforintos áresések után az április jelentősebb mérséklést hoz: a jövedéki adó változás miatt a benzin ára bruttó hat forinttal, a gázolajé pedig bruttó 12 forinttal csökken.

Országos átlagban most „érnek össze” az árak: mindkét üzemanyagfajta 349 forint lesz literenként.

Az egyik árösszehasonlító portál adatsora szerint Szombathelyen most van egy árban a gázolaj és a benzin: 346 és 367 forint a két szélsőséges ár a vasi megyeszékhelyen.

Ha szombaton (tényleg) egy az egyben lecsapódik a kiskereskedelemben az ármérséklés, akkor Szombathelyen 334 és 355 forint lesz a gázolaj két szélsőséges ára.

Benzint a várható ármérséklés után 340 és 361 forintért, és a két ár között is mérnek majd a szombathelyi kutaknál áprilistól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!