Hírek

2017.03.15. 19:30

Unger Tamás kollégánk is a díjazottak között az idei sajtófotó pályázaton

Szombathely - Tizenhét alkotó 120 képpel nevezett be az idei, szombathelyi sajtófotó-pályázatra. Lapunk munkatársa is a díjazottak között van.

Turbók Attila

Unger Tamás, a Vas Népe és a vaol.hu fotóriportere is a díjazottak között szerepel a Savaria moziban megrendezett, idei sajtófotó-kiállításon.

A megyeszékhely önkormányzata hetedik alkalommal hirdette meg a sajtófotó-pályázatot. A város vezetése ily módon is megemlékezik az 1848-49- es forradalomról és szabadságharcról, a magyar sajtó napjáról, a fiatal forradalmárok nemzeti követelésének első pontjáról, mely így hangzik: "Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését". Nos a Vas megyei fotóriporterek munkája hűen tükrözi a kívánt szabadságot, hiszen tizenhét alkotó 120 képét állították ki a rendezők az Agora - Savaria Filmszínházban.

- Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel - idézte Robert Capa, a neves fotóművész egyik mondását dr. Puskás Tivadar polgármester a kiállítás megnyitóján.

Mayer Rudolf, a Savaria mozi vezetője és Unger Tamás, a Vas Népe fotóriportere a díjazott kép előtt

Robert Capa a közelséget nem csupán a fizikai közelségre értette, hanem inkább arra, hogy az alkotó nem ismerte meg a fotózás témáját. - Nem elég élesre állítani a fényképezőgépet, meg kell ismerni a történetet is ahhoz, hogy hitelesen adhassuk tovább - mondta a polgármester. Óriási felelőssége van ebben a fotóriportereknek, hiszen megismételhetetlen a kiválasztott és exponált pillanat, amely a következő másodpercben már maga a történelem.

A magyar sajtó napjára kiírt fotópályázat és tárlat bemutatja a riporterek objektívén keresztül az előző év szombathelyi történéseit hír-közéleti, kultúra-művészeti és sport kategóriájú pályaművekben. A három megye (Vas, Veszprém, Zala) fotóriportereiből álló zsűri a beérkezett fotók felét javasolta kiállításra.

A korábbiakhoz képest idén öt díjazottja van a kiállításnak Unger Tamás (Vas Népe, vaol.hu), Hornyák Emőke (Frisss.hu), Garai Antal (Nyugat.hu), Cseh Gábor (Szombathelyi Médiaközpont) és Czika László (alon.hu) személyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!