Hírek

2017.04.24. 12:40

Folytatódik a szeszélyes április – Szombathelyen kedden lehet a legmelegebb

Szombathely – Fagyosan kezdődött április utolsó hete: 0,1 °C volt két méteres magasságban és -4,4 °C volt talaj mentén a hőmérséklet Szombathelyen. Ismét szeles hétre és esőre is készülhetünk a hónap utolsó napjaiban.

Bakos Ágnes

– Nem hazudtolja meg magát az április az utolsó héten, folytatódik a szeszélyes idő – mondta el a kilátásokról Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője.

Melegedés ígérkezik a hét elejére: a kedd látszik a legmelegebbnek, 18-20 °C körüli maximum hőmérséklettel. A hőérzetet rontja, hogy megerősödik, akár viharos is lehet a szél, ezúttal dél-délnyugati irányú lesz.

Úgy tűnik, kitart szerda délelőtt is a szeles idő, majd aznap estefelé ér ide a hidegfront csapadéka. Záporeső, zivatar, aztán eső áztatja Vas megyét.

– Szerdán és csütörtökön jócskán lehet benne csapadék, reméljük, már az Őrségben is esik – mondta az észlelő, hiszen az eddigi tavaszi csapadékok kikerülték Vas megye déli részét, pedig hagyományosan az a legcsapadékosabb terület.

Ahogy telnek a hét napjai, megfordul a szél, csütörtökön és pénteken északról lesz erős a légmozgás. Eső pénteken már csak elvétve lehet, de a hőmérséklet folyamatosan mérséklődik. Csak 10-12 °C lesz a maximum a hét végére. Ami a minimumokat illeti: ahogy leáll a szél, ismét fagyos lehet a kora reggel, szombat hajnalra látszik fagy.

– Talán a vasárnap meg a május 1-je kellemesnek mondható, olyan 15-17 °C. Ha nem is hőség, de tavaszias – tekintett előre Pétervári Tibor. Bizonytalanok még a májusi előrejelzések, hiszen az év ötödik hónapjában már nem ritkák a nyári napok, vagyis a 25 °C feletti hőmérsékletek, de a hónap elején még ne számítsunk strandnyitásokra: ciklon és északi leáramlás látszik május 4-e, 6-a körül, vagyis az időjárás szeszélyessége nem ér véget az áprilissal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!