Hírek

2017.05.17. 19:05

Adósok autóit árverezik Szombathelyen

Májusban még három ingóságot árverez el a NAV vasi igazgatósága. Mindhárom tartozás miatt licitre hirdetett ingóság: autó.

Bakos Ágnes

Üzemképtelen kisteherautót és érvényes műszaki vizsgával rendelkező személyautót is elárverez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vasi igazgatósága májusban. A meghirdetések szerint éppen öt perce lesz az érdeklődőknek az online liciten kínált kocsikat szemügyre venni Szombathelyen, de részletes leírást tett közzé a NAV már jó előre a lefoglalt járművekről. Azt nem közlik, hogy milyen és mekkora hátralék, tartozás miatt foglalták le az autókat, ezt az információt csak az ingatlanárveréseknél teszik közzé. Az biztos, hogy a szombathelyi kocsikat már 201 ezer forintért odaadja a NAV - az összeset együtt.

Ezeknél a liciteknél is az értékelésnél meghatározott ár feléről indítják az árverést, ezért ennyire alacsonyak az árak. Például egy kopottnak tűnő, már 23 éves, de érvényes műszakival rendelkező személyautót 60 ezer forintért átadnak, pontosabban onnan indul a licit. A júniusi szombathelyi árveréseken már izgalmasabb tételek is szerepelnek, mint az autók. Például egy 7 millió forintos varratszedő gép, egy 5 milliós szárnyszerelő asztal, valamint 15 kilogramm száraztészta, egészen pontosan keskenymetélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!