Hírek

2017.05.25. 16:20

Erdélyi Alex legyőzte a kórt, kikerült a kórházból

SZOMBATHELY - Már nem kell a gyermekonkológián töltenie a mindennapjait Erdélyi Alexnek, jók az eredményei, és talán lassan a focit is újrakezdheti.

Tóth Kata

Két hónapja adtunk hírt a leukémiával küzdő fiúról, Erdélyi Alexről, akinek támogatására jótékonysági bált tartottak Körmenden. Rengetegen gondolták úgy, hogy segítenek a háromgyerekes családnak: a báli bevételt ajánlották nekik, és érkeztek jócskán magánfelajánlások is. A támogatókon túl is nagyon sokan szorítottak Alex gyógyulásáért, aki május közepéig a gyermekonkológián töltötte a napjait. "Kedves rokonok, barátok, ismerősök! Ezúton szeretném bejelenteni nektek, hogy életünk legnehezebb kilenc hónapján vagyunk túl. Nem akarom elkiabálni, de hiszem, hogy legyőztük ezt az alattomos, szörnyű betegséget" - ezekkel a sorokkal törte meg Alex édesanyja, Németh Zsófia a csendet. A közösségi oldalon üzent az értük aggódóknak, azoknak, akik folyamatosan érdeklődtek a 13 éves, fociimádó fiú hogyléte felől.

Erdélyi Alex két hónappal ezelőtt, még maszkban Fotó: Szendi Péter

Zsófiától megtudtuk: május 18-án befejeződött a tavaly augusztusban kezdődött kemoterápia, szerencsére jók Alex eredményei, és egy-két héten belül elkezdődik a fenntartó kezelés, amihez már nem kell a kórházban tartózkodni. Alextől pedig azt, hogy nagyon megkönnyebbült, egyben türelmetlen - újrakezdené a focit, az edzéseket, de sajnos ezekkel még várnia kell. Alex sok időt mulasztott az iskolában, nyáron megpróbálják majd behozni a lemaradást, hogy augusztusban le tudjon vizsgázni az egyes tantárgyakból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!