Hírek

2017.05.14. 14:00

Negyven agyat mozgat meg hetente a QuizNight Őriszentpéteren

Már az első összejövetelen is 25-en voltak a Teleházban, azóta pedig töretlenül népszerű a QuizNight.

Bakos Ágnes

A TeleHázban régóta agyaltunk, mivel lehetne kibővíteni a szolgáltatásainkat, nemrég egy beszélgetés során vetődött fel, hogy valamiféle játék kellene, az mindig megmozgatja az embereket - számolt be Nagy Kriszta kvízmester. - Tamaskó István, aki helyi, de Grazban dolgozott akkor, és régi játékos a grazi QuizNight estéken, mesélt a játékról. Azonnal tudtuk, ez kell nekünk! Az év elején csatlakoztunk a nyolcadik bajnokság közepébe csöppentünk bele - vette sorra a kezdeteket Kriszta. Emlékeztetett, hogy a QuizNight angolszász területekről terjedt el, itthon viszont egy központi szervezéshez lehet csatlakozni, így a játékosok nemcsak egy adott helyszínen jelen levő csapatokkal mérhetik össze tudásukat, hanem több száz más csapattal országszerte. Alapszabályok vannak: a QuizNight során a résztvevők legfeljesbb hatfős csapatokba rendeződnek, közösen töltenek ki egy többfordulós kérdéssort. Fontos, hogy a kvíz alatt tilos bármilyen külső segítséget igénybe venni, különös tekintettel a mobiltelefon, az okostelefon használatra. Ha valakit telefonhasználaton érnek a játék közben, az büntetőponttal, sőt kizárással is járhat.

Munkában a koordinátor, Nagy Kriszta
Fotó: Kemencei Ilona

A játék minden helyszínen ugyanakkor, este nyolckor, ugyanazokkal a kérdésekkel folyik - mondta a heti prog-ramról Kriszta. Az első őriszentpéteri kvízeste az év elején volt, azonnal hatalmas érdeklődés kísérte. - Magunk is meglepődtünk, hogy már az első alkalommal körülbelül 25 ember ott volt. Azóta hat-hét csapat gyűlik össze hétről hétre. A legnagyobb öröm, hogy olyanokat is megmozgattunk, akiket eddig nem sikerült. Nagyjából negyvenen jövünk össze - tekintett vissza a kvízmester. A hazai koordinálású QuizNight másik Vas megyei helyszínt nem jelöl - vagyis nem szerepel regisztrált helyszínként. Van viszont Őriszentpéter mellett romániai, szerbiai és ausztriai helyszín is ebben a sorozatban. A játék honlapja összesen 1401 csapatot jelez, ennyien regisztráltak a központi oldalon, vagyis rendszeres résztvevők. Köztük öt őriszentpéteri csapat szerepel. S mégis mire kell választ adni? - Bartha Álmos és csapata állítja össze a kérdéssort hétről hétre, azt kapjuk meg hétfő délután. Felkészülünk, hogy tudjunk segíteni. A kérdések nagyon vegyes összetételűek, a csapatoknál is ez a nyerő. A játék nagyon változatos, semmilyen témát és sémát nem lehetne ráhúzni, érdekes, izgalmas, néha őrült és vicces kérdések ezek - válaszolta a kvízmester. Az országos átlagot nézve, az eddigi nyolc bajnokság alapján a történelem, a popkultúra, a filmtörténet, a sport, a filmsorozatok és a rajzfilmek a legnépszerűbb témakörök. A tét minden helyszínen, az őriszentpéteri Teleházban is a házigazda által felajánlott ital. A pontgyűjtés folyamatos, a játék hivatalos honlapján is jegyzik az őriszentpéteri versengőket, eszerint a Malom Látogatóközpont toplistáján a Münk formáció az első 323 ponttal, mögöttük az Őrségi kópék, a Szentpéteri Sakálok, az IQ Light és a Lélekmorzsák vannak sorban.

Pillanatkép a kvíz, az esti agytorna közben
Fotó: Kemencei Ilona

A játék nyáron szünetel, aztán ősszel immár a kilencedik bajnoksággal folytatják - várhatóan az őriszentpéteriek is csatlakoznak, számukra a második szezonnal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!