Hírek

2017.05.25. 16:20

Csepregi siker született - Öt csapat versengett a Ladik-vetélkedő megyei fordulóján

SZOMBATHELY - Úgy tűnik, Hetyésy Katalin tanítványai verhetetlenek: ismét a csepregi általános iskola diákjai nyerték meg a Ladik (Lapot a diákoknak) program versenyének megyei döntőjét.

Nagy Ildikó

Két írásbeli forduló után öt csapat maradt játékban kiadónk, a Pannon Lapok Társasága (PLT) általános iskolásoknak meghirdetett médiaismereti versenyén. Az öt ötfős csapat tegnap az Agora - Művelődési és Sportházban vetélkedett. A diákokat és felkészítő tanáraikat lapunk főszerkesztője, Mehlhoffer Tamás köszöntötte. A Ladik-versenyen először vett részt a kőszegi Bersek József Általános Iskola, valamint a nádasdi Széchenyi István Általános Iskola csapata. Némi rutinnal futottak neki a feladatoknak a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola diákjai, ők már tavaly is bejutottak a megyei döntőbe. A gyöngyösfalui Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola és a csepregi Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI pedig már "ősladikosnak" számít, hiszen mindkét intézmény csapata nyert már megyei döntőt, sőt: a gyöngyösfalusiak régiós versenyen is győzedelmeskedtek.

Munkában a csepregi csapat. Ambrus Angelika, Gaján Réka, Horváth Hanna, Szabó Laura és Vigh Adrienn nyerték meg a Ladik-vetélkedő megyei fordulóját, így ők utazhatnak a június 2-ai régiós döntőre Fotó: Szendi Péter

A diákoknak játékos formában kellett számot adniuk médiaismereteikről. Nemcsak a műfajokban kellett járatosnak lenniük, de villáminterjút is kellett készíteniük Hosszú Katinkával, Justin Bieberrel és Mehlhoffer Tamással, a Vas Népe főszerkesztőjével. A csepregiek a kanadai énekest angolul kérdezték, és a tolmácsolásról is gondoskodtak. De születtek frappáns vagy éppen vicces képaláírások is: többek között Donald Trumpról, az Amerikai Egyesült Államok elnökéről és a portugál labdarúgóról, Cristiano Ronaldóról. Kiderült az is, ki milyen napilapot indítana. A kőszegiek Kisvárosi Sutyorgó címmel dobnák piacra a helyi újságot, a nádasdiak pedig a Vas Népe mintájára adnák ki a Nádasd Népét. A versenyzők írtak tudósítást anyósfesztiválról, kakasviadalról és a Veszprémi Állatkert elefántjainak készült medence avatásáról.

A versenyen ötödik helyen végeztek a nádasdiak, negyedikek lettek a kőszegi diákok, akiket a szombathelyi Gothard csapata előzött meg. A gyöngyösfalusi tollforgatók a második helyezésnek örülhettek, a versenyt ismét a csepregiek nyerték.

A versenyen részt vevő diákok és felkészítő pedagógusok mindegyike ajándékkal - és remélhetőleg sok-sok élménnyel - térhetett haza. Az első három helyezett csapat jutalma egy-egy 30 ezer, 20 ezer, illetve 10 ezer forintos ajándékutalvány. Hetyésy Katalin csepregi tanítványai - Ambrus Angelika, Gaján Réka, Horváth Hanna, Szabó Laura és Vigh Adrienn - mától már a régiós döntőre készülnek: június 2-án, a kislődi Sobri kalandparkban megrendezendő versenyen ők képviselik megyénket és a Vas Népét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!