Hírek

2017.06.29. 07:23

Futárszolgálatokat vertek át, Szombathelyen kapták el őket

Megtévesztették a futárszolgálatokat, nem fizettek a különböző weboldalakon megrendelt árukért. Szombathelyen fogták el a gyanúsítottakat.

A megalapozott gyanú szerint interneten rendelt árukat, utánvétes fizetéssel egy fiatalokból álló társaság 2016 novembere és 2017 januárja között.

A 19 éves székesfehérvári lány, valamint a 21 éves jenői és a 22 éves sárkeszi fiú szombathelyi, székesfehérvári, veszprémi, ajkai és sárvári átvétellel adta le a rendeléseket. A fiatalok egymás tevékenységéről tudva, különböző vállalatok nevében rendeltek műszaki cikkeket különböző weboldalakon keresztül, így tevékenységük során több futárszolgálattal is kapcsolatba kerültek. Jellemzően az átvétel előtt, a futárszolgálat munkatársának kiadva magukat felhívták a futárt, hogy csak a megrendelés egy részét kell kézbesíteni, mert a többit visszavonták, a kézbesítendő áru értékét utalással rendezték, így a termék átadható helyszíni fizetés nélkül.

A bűnbanda akkor bukott le, amikor az egyik futárnak túlzottan gyanúsak lettek a körülmények és értesítette a rendőrséget. A szemfüles férfinak köszönhetően a szombathelyi átvételi ponton a futár mellett már rendőrök is várták a fiatalokat. Így az aznapra tervezett ajkai, veszprémi és sárvári szállítás is meghiúsult. A leadott rendelésük összértéke több, mint nyolc millió forintot tett ki, amelynek jelentős része a visszavont rendelések és a meghiúsult teljesítés miatt megtérült.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya a csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!