Hírek

2017.06.27. 18:40

Együtt sétáltak a szív bajnokai Szombathelyen

SZOMBATHELY Mozogni, sportolni jó és kell, akkor is, ha valaki szívbetegséggel él - ezt igyekeztek bizonyítani a gyerekek és szimpatizánsaik.

Bakos Ágnes

A Fő téren felállított színpadra álltak a gyerekek, szüleik és kísérőik, aztán birtokba vették a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny szombathelyi prológjának utolsó métereit: futottak, bicikliztek és sétáltak, ki ahogy tudott. Meg persze közben mosolyogtak, és ahogy csak tudtak, szívet formáztak a tenyereikkel, azt mutatták mindenkinek. Különleges csapat gyűlt össze ugyanis: a "szív kis bajnokai" ők. Beck Monika, egy szívritmusszabályzóval élő sportoló, hívta életre az országra szóló kezdeményezést.

A Szív nagyköveteként" szervez figyelemfelhívó akciókat, hogy megmutathassák a szívbetegséggel élő és abból gyógyult gyerekek, hogy igenis van élet a szívbetegség(ek) után is. - Focizok meg horgászok - válaszolta Racker Matyi. A cserfes legény azt mondta, nem volt fárasztó a séta, de azért meleg volt. A résztvevők papírból kivágott piros szíveket tűztek a ruhájukra vagy agyagból formázott szívnyakláncot viseltek. Itt ez volt az első ilyen megmozdulás - mondta el Pátkai Attila, aki Vas megyében a "Szív nagykövete", ő vezette a gyerekeket a célba. (Figyelt, hogy a biciklivel előre ért lányoknak szóljon: várjanak a célvonal előtt, együtt kell beérjenek!)

Pátkai Attila, a gyerekek, szüleik és kísérőik: mind a szív bajnokai, ezt pedig Szombathelyen is megmutatták Fotó: Unger Tamás

Elmondta, hogy Győrből is jöttek, és több szimpatizáns volt a lelkes kis csapat mellett. A nagyköveti feladat az, hogy mozgásra késztessék, motiválják az embereket - ezt vállalta Attila itt, Vas megyében. A Tour de Hongrie szombathelyi napjához kapcsolódó programot Beck Monika szervezte és kísérik a versenyt tovább: a szív bajnokai ma Zalaegerszegen, holnap Siófokon, július 2-án Budapesten látogatnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!