Hírek

2017.06.02. 07:14

Végignézték a gyerekek, ahogy veri az anyjukat – Börtönbe kerülhet a drogos apa Szombathelyen

Szombathely – Tudatmódosító szerek hatása alatt verte az apa az anyát a gyerekek szeme láttára. Amikor elvették tőlük a gyerekeket, az egyik kicsit gyakorlatilag „ellopták” az intézetből. Ezért kell felelniük a szülőknek.

Bakos Ágnes

A gyerekek már nevelőszülőknél vannak – rendszeres erőszak miatt vették el őket a szüleiktől, derül ki a vádiratból.

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint kiskorú „elhelyezésének megváltoztatása” a vád a szülők ellen – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség szóvivője. A három kiskorú gyermekük erkölcsi, értelmi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztették a szülők.

A vád szerint az apa tudatmódosító szereket használt, az anya tudtával a gyermekek előtt fogyasztott, amitől agresszív lett. A szülők naponta veszekedtek, részben a drog miatt. A gyerekek rendszeresen végighallgatták és végignézték az erőszakos vitákat. Azt is, amikor az apa többször megrugdosta, felpofozta az anyjukat. A gyermekek félelmükben gyakran a szomszédba menekültek.

A tarthatatlan helyzet miatt gyermekotthonban helyezték el a kicsiket. Az intézetből a gyámhatóság tudta nélkül elvitték az egyiküket a szülők, tavaly áprilisban történt az eset. Hamar meglett a gyerek: a család rokonainál bukkantak rá a rendőrök.

Azóta nevelőszülőknél vannak a kicsik. A veszélyeztetés, a tarthatatlan családi helyzet miatt mindkét szülőnek szabadságvesztést javasol a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!