Hírek

2017.07.03. 17:45

Gyurcsány Ferenc és a Czeglédy-ügy

BUDAPEST - A Fidesz felszólította Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, hogy tisztázza, milyen szerepe volt a korábban jogi képviseletét ellátó Czeglédy Csaba hárommilliárd forintos áfacsalási ügyében, mit tud az eltűnt összegről.

Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: Czeglédy Csaba azon túl, hogy a DK szombathelyi képviselője is volt, Gyurcsány Ferenc bizalmi köréhez is tartozott, amit az is mutat, hogy a DK elnöke családi cégének, az Altusnak a jogi képviseletét is ellátta. Megjegyezte továbbá, hogy egy Gyurcsány Ferenc által ellene indított személyiségi jogi perben is Czeglédy Csaba védte a volt kormányfőt. A Fidesz politikusa hangsúlyozta, az ügyben többször kérdezték az MSZP-t és a DK-t is, például arról, hogy hol lehetnek a bűncselekményben eltűnt pénzek, azonban szavai szerint az ellenzéki pártok eddig nem válaszoltak, csak mentegették Czeglédy Csabát, és politikai megrendelésre indult eljárásról beszéltek. Czeglédy korábban Gyurcsány Ferenc mellett Botka László jogi képviseletét is ellátta.

Budai Gyula azt mondta, a válaszok elmaradása mögött Gyurcsány Ferenc esetében az állhat, hogy vagy "takargatnivalója van", vagy "ő is nyakig benne van". Gyurcsány Ferencnél sokasodnak a megválaszolatlan kérdések - mondta, hozzátéve, a DK vezetője legutóbb az előző uniós költségvetés magyarországi pénzeinek informatikai kezeléséért felelős projekt ügyében nem adott választ, amelyben a kár 18 milliárd forintos lehet.

A képviselő közölte: "Czeglédy Csaba bűnszervezete" a jelenlegi információk alapján több ezer diákot csapott be és használt ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!