Hírek

2017.07.01. 11:55

Mosolyt kértek virágcsokrokért

Volt egyszer egy virágos ötlet: örüljön minden szerencsés, aki talál egy virágcsokrot.

Bakos Ágnes

Legyen erre egy külön "ünnepnap". Így kezdődött (körülbelül) a kezdeményezés, amely harmadik éve hódít számos magyarországi helyszínen - Szombathelyen is. Egyfajta reklámfogás ez a virágkötőknek, virágüzleteknek, ha ügyesen használják ki a kezdeményezést, de azon felül a mosoly az első és legfontosabb cél. Egy júniusi végi napon virágcsokrok ezreit helyezik el utcákon, köztereken, parkokban, hogy megtalálójuk arcára mosolyt varázsoljanak - ez a kertészetek, virágosok célja. Szombathelyi üzletek is csatlakoztak a kezdeményezéshez, erről olvasott Farkas Gergő a Facebookon. Gondolt egyet és útnak indult, hátha rábukkan egy csokorra valahol Szombathely utcáin. Nem kellett sokáig sétálnia, amíg rátalált a hatalmas virágkölteményre. Nem akarta megtartani magának a mosolyt: inkább törzshelyére, a kedvenc kávézójába vitte Valikának - így lett sokszoros mosoly a virágos akcióból Szombathelyen. Gergő azt mondta, egyébként is szokott virágot vásárolni, rendszeresen meglepi vele az édesanyját, ezért is tetszett neki a "virágvadászat" ötlete.

Valika nagyon örült a csokornak, amit Farkas Gergőtől kapott
Fotó: Nagy Jácint

A megtalálást és az örömöt egyébként "hivatalosan" igazolni kell, legalábbis a készítők minden évben örömmel veszik, ha a csokrok új tulajdonosai visszajeleznek a virágok további sorsáról. Például egy fotóval az adott kertészet, virágbolt közösségi oldalán. A visszaérkező fotóval a mosoly körbeér: visszajut ahhoz, aki örömmel, lelkesen (és szakértelemmel) készítette. Így lett kereken mosolygós az idei június vége is Szombathelyen és szerte az ország nagyvárosaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!