Hírek

2017.07.25. 15:50

Valóra válik Lili álma: nyaralni megy a Balatonra

VASSZÉCSENY - Mesébe illő történet: Lili gyermeknapkor Vasszécsenyből engedett fel egy lufit, benne a kívánságával. Egy jólelkű ember, Radics Endre megtalálta és hamarosan valóra váltja a kislány álmát.

Vadas Krisztina

A vasszécsenyi önkormányzat a település intézményeivel (bölcsőde, óvoda, iskola, művelődési ház) közösen várta a gyerekeket egy önfeledt, vidám napra május utolsó vasárnapján. Ezen a napon a falu lüktető szívévé vált a játszótér: talán a legszebb pillanat volt, amikor a gyermekek a kívánságaikat lufira kötve az égbe repíthették.

 

A rajzok hátsó oldalára felírták az önkormányzat elérhetőségeit, hogy a megtaláló jelentkezni tudjon, ha szeretné teljesíteni a titkos kívánságot. Csaknem száz lufi repült a magasba - senki sem tudta, meddig szállnak. Egy júniusi napon pedig megcsörrent a telefon a hivatalban, és egy férfi azt mondta: Zalalövőn megtalálta egy kislány, Rába Lilien rajzát. Az első meglepett pillanatok után nagy örömmel hallgatták a megtalálás történetét. Radics Endre úgy döntött, teljesíti a kislány kívánságát. Nemrég beszámoltunk arról, hogy új fitneszparkot avattak a faluban - ezen az eseményen találkozott először személyesen Endre és Lili. A férfi itt ismét elmesélte, hogyan találta meg a lufit: Zalalövő egy mezőgazdasági területén, a traktorból pillantotta meg egy villanyoszlop tövében a piros szalaggal átkötött, esőáztatta, szélfútta, de szívének annál kedvesebb rajzot. Eszébe jutott a saját gyermekkora a rajz láttán, hiszen - ahogy elmesélte - ő is mindig arra vágyott kisgyermekként, amire Lili: egy balatoni nyaralásra.

 

Elhatározta hát, ha nem is tudja Lilit meglepni egy hosszabb vízparti nyaralással, hiszen maga is négy gyermeket nevel és buszsofőrként sajnos nem áll módjában, de egy napra elviszi a kislányt és családját a Balatonra. Ez a kis történet ismét tanúbizonyságot tett arra, hogy léteznek hétköznapi hősök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!