Hírek

2017.08.15. 18:10

Folytatja útját - Több százan búcsúztak el Kirner Zoltántól

CELLDÖMÖLK Zsúfolásig telt a celldömölki Nagyboldogasszony-templom, könnyek között vettek búcsút Kirner Antal Zoltántól, aki új szolgálati területen folytatja tevékenységét.

Cseszkó Tamás

Sokan - hívők és nem hívők - szorítottak kezet Kirner Antal Zoltánnal, aki celldömölki plébánosként vélhetően örökre beírta magát térségünk történelemkönyvébe. Határon túli magyarként talán még fontosabbnak tartotta a közösségépítést, szolgálata során a kerület komoly fejlődésnek indult.

Édesapja halála volt a sorsforduló az életében, úgy döntött, belép a szalézi rendbe, életét a fiatalok felé való szolgálatnak szenteli. Utolsó celli miséjére sok olyan ember eljött, akire hatással volt, a könnyes szemek pedig azt jelezték, nem múlik el a plébános munkája nyomtalanul.

A helyi egyházközség fiataljai szívhez szóló műsorral búcsúztak el a plébánostól Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter foglalta össze Kirner atya munkásságát. A térség országgyűlési képviselője magánemberként is szoros kapcsolatban volt a plébánossal, ő keresztelte meg többek között a politikus gyermekét. A mise előtt az eső is eleredt: ahogy a képviselő fogalmazott, még az ég is siratta Zoltán atyát. - Amikor először találkoztam vele, azt szűrtem le, hogy három dolog sugárzik róla. Dinamizmus, igazi mély lelkület és odaadó törődés az emberekkel - foglalta össze Ágh Péter, aki példaként említette Kirner atya egyházépítő tevékenységét is. - 500 milló forintos kolostorfelújítás, iskola, vidéki templomrekonstrukciók, a Mária Rádió szerkesztőségének szervezése: ezek nem valósulhattak volna meg Zoltán atya nélkül. - A búcsú szomorú, azonban ma tekintsünk rá úgy, hogy útjára engedjük a plébánosunkat, hogy kiteljesíthesse a hivatását. Szolgálja dinamizmusával, mély lelkiségével, törődésével és odaadásával a fiatalokat! Rajta keresztül minél többen rátaláljanak arra, akire a mai világban olyan nagy szükség van. Egyúttal fogadjuk nagy szeretettel és imáinkkal az új plébánost, aki e szép Mária-kegyhely őrzője lesz! - mondta Ágh Péter.

Kirner Antal Zoltán utolsó miséje a celldömölki Nagyboldog-asszony-templomban. Sokan búcsúztak el tőle Fotó: Ohr Tibor

A város nevében Fehér László polgármester és Söptei Józsefné alpolgármester búcsúztatta a plébánost, az egyházközség képviseletében Nagy László, a vidéki falvak nevében Kurucz Attila kemenessömjéni polgármester köszönt el Zoltán atyától. Akárcsak a történelmi egyházak képviselői, akiknek szintén nagyon hiányozni fog a plébános.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!