Hírek

2017.08.13. 19:00

Sokat tettek Csepregért - Számos kitüntetést adtak át a Répcementi Napokon

CSEPREG - Három napon keresztül tartott idén a csepregi búcsú, mely immáron hivatalosan is a Répcementi Napok nevet viseli. Pénteken és szombaton a zenéé volt a főszerep, a Malomkertben fellépett többek között a Lost Dreams, a Galeri, valamint a Rockmemories zenekar is. Szombaton retródiszkó várta a 80-as, 90-es évek zenéinek szerelmeseit, Steve Wolf lemezlovas vezényletével.

Cseszkó Tamás

Vasárnap igazi búcsúi forgatag várta a látogatókat, dél-előtt ünnepi szentmisével kezdődött a programsorozat. Kézműves portékák, vidámparki és számos ügyességi játék várta a családokat, akik idén is szép számmal látogattak ki a Répcementi Napokra. A programsorozat részeként átadták a napokban elkészült, központi támogatásnak köszönhetően felújított Fehér utcát, valamint számos kitüntetést vehettek át a város polgárai.

Vasárnap délután számos kulturális programmal kedveskedtek a Répcementi Napok szervezői a családosoknak. A Malomkertben sokan voltak kíváncsiak a MiaManó Színház előadásában a Mesék Mátyás királyról című darabra.

 

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és Horváth Gábor városi képviselő, a családügyi, kulturális és ifjúsági bizottság elnöke.

Az Energy Dance Team műsorát követően adták át Csepreg város díjait, a díjátadáson közreműködött Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és Vlasich Krisztián, a település polgármestere. Csepreg Város Ifjúságáért díjat kapott Filinger Antalné, dr. Barityné Házi Ottília, Horváth József pedig Csepreg Város Kultúrájáért díjat vehetett át. Tisztelegtek a nemrégiben elhunyt egykori polgármester, Molnár Sándor előtt is, fiai vették át Csepreg Város Posztomusz Életműdíját és a díszpolgári címet is. Polgármesteri elismerésben részesült Horváth Ferenc, Szalkay Gergely, Németh Lászlóné, Szelestey László és Varga Bálint. Vlasich Krisztián egyúttal ajándékot adott át Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, megköszönve a városért végzett munkáját. A búcsúi programok részeként átadták a nemrégiben felújított Fehér utcát, melyre központi támogatási forrást nyert a város.
Este az Ungaresca Tánc-együttes szórakoztatta a jelenlévőket, a formációt a Boglya Népzenei Együttes is elkísérte. Estétől egészen hajna-
lig szólt a báli zene az Unikum zenekarral, melyet az Irigy Hónalj Mirigy fergeteges műsora szakított meg egy órára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!