Hírek

2017.08.10. 17:35

Új utakon járnak Zsédenyen

ZSÉDENY - 13 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a település, járdákat újítottak fel belőle.

Cseszkó Tamás

Rekkenő hőség várta a zsédenyi falunap résztvevőit, a szervezők ezért úgy döntöttek, délután háromkor kezdődik a rendezvény. Ebéddel várták a vendégeket, a helyi képviselőasszonyok főztek gulyásleveseket saját receptek alapján.

A Szókép Színház, valamint Joós Tamás előadóművész kulturális programmal szórakoztatta a közönséget, de fellépett a jákfai hagyo-
mányőrző egyesület is.

Bognár László, Zsédeny polgármestere és Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője a központi forrásból felújított járdaszakaszon Fotó: Ohr Tibor

A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki Bognár László polgármesterrel adta át a nemrégiben fel-újított járdaszakaszokat. A polgármester elmondta, a Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően 13 millió forint érkezett a településre. - Öröm számomra, hogy a kisebb falvak, mint amilyen Zsédeny is, összetartó közösséget alkotnak és közös munkánknak köszönhetően ismét léphetnek egyet előre - mondta Ágh Péter, hozzátéve, hogy a helyi katolikus templom felújítása is folyamatban van, az egyházmegyei beruházás novemberben készülhet el. Az országgyűlési képviselő egyúttal meghívta a zsédenyieket arra a parlamenti látogatásra, amelyen már számos település lakói részt vettek. - Ilyenkor, ha időm engedi, magam mutatom meg az Országházat - mondta el Ágh Péter, azt pedig már a polgármestertől tudtuk meg, hogy ötvenen jelentkeztek a látogatásra.

A falunapi rendezvényt bál zárta, ahol ismét sokan voltak kíváncsiak a programokra, és a szomszéd településekről is többen érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!