Hírek

2010.09.26. 17:42

Ámulatba ejtő kísérletek

Pénteken délutántól egészen éjfélig nyitott kapukkal várta a Savaria Egyetemi Központ a Kutatók Éjszakája elnevezésű rendezvényre a kíváncsi gyerekeket és felnőtteket.

Greiner Júlia


 A Savaria Egyetemi Központ is megrendezte a Kutatók Éjszakáját.  Egészen hajnalig várták az érdeklődőket, érdekes és kipróbálható látnivalókkal.

-  Kutató szeretnék lenni,  - meséli a tizenegy éves Iszak Bálint,  - szeretem a kőzeteket nézegetni, érdekesek a mikroszkópos vizsgálatok, mert minden olyan nagynak tűnik alattuk.

 Kicsik és nagyok ámulattal figyelték, hogy milyenek az állatok, úgy, ahogyan eddig még nem láthatták őket, mint például a  jelzőrák a mikroszkóp alatt, hiszen velük eddig legfeljebb a könyvekben, vagy a filmeken találkozhattak. 

Tizenöt kísérletes programot és öt előadást szerveztek a természetkedvelőknek,  számtalan vetélkedő volt minden korosztálynak. Séta a csillagos égen címmel  csillagászati bemutatót tartottak az egyetemi  csillagvizsgálóban .

- Amatőr csillagász vagyok - meséli Varga Enikő az egyetem végzett matematika BSC hallgató  -, a csillagász bemutató miatt jöttem el, évek óta részt veszek a programokon, eddig nagyon tetszett  mindegyik.

Ezernyi program várta az érdeklődőket, például a díszterem előtt egészségi állapot felmérésen vehettek részt a látogatók. Bepillantást nyerhettünk a hangjáték készítésbe, és körbevezettek minket az épülő színházban is.

Az egyetem mindhárom kara készült a rendezvényre. A szervezők azt remélik, hogy a természetes emberi kíváncsiság felkeltésével az egyetemet és a tudományos képzést is sikerül vonzóvá tenni a fiatalok számára.
 

Kutatók éjszakája a fővárosban:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!