Hírek

2015.08.10. 12:25

Balesetekhez, letört ágakhoz és tarlótűzhöz is vonultak a tűzoltók a hétvégén

Az elmúlt hétvégén tíz esetben volt szükség a tűzoltók beavatkozására. Három alkalommal tűzhöz, hét esetben műszaki mentéshez vonultak a megye tűzoltó egységei.

A mögöttünk álló forró nyári hétvégén három alkalommal riasztották a tűzoltókat tűzeset miatt. Az összehordott, depózott hulladék kapott lángra és égett mintegy háromszázötven négyzetméternyi területen augusztus 8-án, szombaton hajnalban Harasztifaluban, a hulladéklerakó telepen. A körmendi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, három vízsugárral eloltották a lángokat, majd egy erőgéppel megbontották az izzó depót és a telepített öntözőberendezés segítségével a még izzó, parázsló részeket is eloltották.

Aznap délután Vép külterületére riasztották a szombathelyi hivatásos tűzoltókat, ahol mintegy száz négyzetméteren égett a tarló, illetve a rendre vágott szalma. A tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Fotó: Rimányi Márk tű.szds., Szombathely HTP

A vasárnap sem telt el szabadtéri tűz nélkül, augusztus 9-én, az esti órákban a száraz fű kapott lángra és égett közel ötven négyzetméternyi területen. Itt is a megyeszékhely hivatásos tűzoltói avatkoztak be, akik perceken belül eloltották a lángokat.

A hétvégén hét esetben vonultak műszaki mentéshez a megye tűzoltói, melyek során jellemzően letört faágak eltávolítását, közúti balesetet szenvedett járművek áramtanítását hajtották végre. Lesodródott az útról és félig az árokban, félig pedig az úttesten állt meg egy 3,5 tonnás teherautó augusztus 8-án, szombaton délelőtt Halogy belterületén. A teherkocsi műszaki mentéséhez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak, akik kivontatták az árokból, és félrevontatták az útról a járművet, megszüntetve így a közlekedési akadályt. A balesetben senki nem sérült meg.

Egy személygépjármű és egy kisbusz ütközött augusztus 9-én, vasárnap délután Alsóbük és Lócs között. A balesethez a csepregi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autókat. A járművekben összesen két ember utazott, őket a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. A rendőrségi helyszínelést követően a tűzoltók mindkét járművet levontatták az útról, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt. Nem sokkal később újabb balesethez riasztották a csepregi tűzoltókat, ugyanerre az útszakaszra. Ezúttal elhagyta az útpályát, a szántóföldre hajtott és fejtetőre borulva állt meg egy személyautó. A baleset idején szintén ketten utaztak az autóban, a mentőszolgálat szakemberei a két utast kivizsgálásra kórházba szállítottak, a tűzoltók pedig az autó áramtalanítását végezték el.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy a balesetek megelőzése érdekében a hőség idején is fordítsanak fokozott figyelmet a közlekedési szabályok betartására, a száraz időjárás miatt a szabadtéri tüzek megelőzésére és tartsák szem előtt, hogy a továbbra is tűzgyújtási tilalom van érvényben a megye területén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!