Hírek

2012.11.16. 11:23

Botondnak csak az őssejt segíthet

Szombathely - A Vas Népe új jótékonysági akciót indított: anyagi segítséget szeretnénk nyújtani egy beteg kisfiúnak, a két és fél éves Botondnak.

Bajdó Bettina

A Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe az elmúlt években többször indított olyan akciót, melyben a bajbajutottak megsegítését tűzte ki célul. Olvasóink segítségével tavaly a Markusovszky kórház gyermekonkológiai osztályának gyűjtöttünk. Most újabb jótékonysági akciót indítottunk, s próbálunk segíteni egy Magyarlakon élő beteg kisfiúnak, Horváth Botondnak. A két és fél éves Botond kisagyhiány-rendellenességel született, a mozgása és a beszéde is korlátozott. Az édesapja és a nagyszülei mindent megtesznek érte, ám van, amit segítség nélkül nem tudnak megadni. Az őssejt segítségével esélyt ahhoz, hogy Botond napjai elviselhetőbbek legyenek.

A család minden követ próbál megmozgatni, azonban jelenleg Magyarországon nincs segítség Botond számára. Egyetlen megoldás az őssejtbeültetés lenne, ezt Bécsben, egy klinikán végeznék el. A műtét és a kezelések 3,5 millió forintba kerülnek. Nem tudni, hogy milyen hatása lenne a beültetésnek a kisfiúnál, de az biztos, hogy a jelenlegi állapota valamelyest javulna.

Olvasóin kérésére közöljük: a számlavezető bank az MKB, csekkes befizetés esetén pedig a Pannon Napilapok Bt.-t kell ráírni a csekkre a számlaszámon kívül.

A számlaszám: 10300002-10583146-49020043. Közlemény: adomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!