Hírek

2012.11.18. 14:05

Családi nap Szombathelyen (fotókkal, videóval)

Szombathely - Üveggolyó címmel rendezett, zsongásban telő, jó hangulatú családi napot tegnap az MMIK és a Mesebolt Bábszínház közösen Gazdag Erzsi költőnő 100. születésnapja alkalmából.

Merklin Tímea

Több száz résztvevője volt a vasárnapi rendezvénynek, ahol a gyerekek kedvéért történt minden: az MMIK aulájában volt Boglya táncház, kézműves foglalkozások, Gazdag Erzsi-versekkel operáló animációs játék, a bábszínház az emeleti termében A vitéz szabó legény és Az égig érő fa meséket játszotta. Az Élő-Tér Galériában megnyílt az Üveggolyó című, a város valamennyi óvodájának és iskolájának meghirdetett rajzpályázatra beérkezett alkotások tárlata.

A galériáért kattintson a képre!

A 100 éve született Gazdag Erzsi ma is varázsol: sok-sok mosolygó gyereket, akiknek gazdag és eleven mesevilágot nyit a verseivel. A jól elképzelhető, maradandó képeire mindenki emlékszik, aki volt valaha óvodás: a csigabiga meszeli a házát, elcsavarog a füstgyerek, siratja a méhecske az ingét, vízilányok hegedülnek a boltban, margaréták táncolnak a réten, a kiskakas elcsípi a guruló rézgarast. Örömteli feladat a kicsiknek ezeket lerajzolni, lefesteni, és a legváltozatosabb formákat ölti a fantázia: mindegyik kép más és más, nincs két egyforma csiga, nincs két egyforma üveggolyó. Van, aki a bábszínházas élményét is belekomponálja a verset illusztráló képalkotásba. Az I. helyezett Pass Bálint lett a Gazdag Erzsi Óvoda Mackó csoportjából Csigabiga néne című grafikus festményével. A II. helyezést Iker Előd érte el, a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója Disznók serege című festményével. A III. Takács Kristóf lett a Gazdag Erzsi Óvoda Ficánka csoportjából A csavargó füstgyerek című filcrajzával. Különdíjat kapott: Kovács Dzsesszika (Gothard iskola) a Tündérkert című munkájában a karakteres mozdulatábrázolásért és a Csigabiga néne munkájában az állati karakterek megjelenítéséért, Imre Dániel (Derkovits iskola) a Megtalált Tündérország című grafikai munkájában az erős, határozott karakterábrázolásért, Pass Luca (Kőrösi Csoma óvoda) az Ilyen volt a mesebolt című lendületes filcrajzáért. Herczeg Rozi (Bolyai iskola) a Mesebolt című munkájában a részletgazdag tér- és figuraábrázolásért kapott különdíjat, Lakó Bálint (Gothard iskola) A kiskakas rézgarasa című csodálatos akvarell kidolgozásáért, Jánosi Klaudia (Derkovits iskola) a Honnan jöttél Télapó című munkájában a „legbájosabb állat” ábrázolásáért, Gétz Lili (Brenner óvoda) a Pitypangok című munkájában a kreatív technikáért. A rajzpályázat zsűrijének elnöke Baki Orsolya képzőművész volt.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!