Hírek

2015.03.19. 10:21

Csörgetjük a "kolompot” - Szombaton a pankaszi beteg kisfiúért játszik négy színtársulat

Bajánsenye, Őriszentpéter, Pankasz, Csákánydoroszló – Négy színtársulat fogott össze a 9 éves beteg pankaszi kisfiúért, Horváth Martinért. Március 21-én (szombaton) négy településre visznek sok jókedvet a környék színjátszói, valamennyien vidám előadásokkal készülnek. A „kolompot” Farkas Béla tanár úr kezdte el csörgetni.

Ölbei Lívia

A csákánydoroszlói NapSzín Társulat Rejtő-előadása: a Herkules bonbon

Mi is megírtuk Martin történetét: a kisfiú agyvérzést kapott a születése pillanataiban, négy és fél hónapos volt, amikor észrevették, hogy a mozgáskoordinációjával baj van. Azóta sok kezelésben volt része, 2008-ban Kijevben esett át őssejtbeültetésen, aminek a költségei megterhelték a családi költségvetést. Most újabb műtéti beavatkozás vár rá a siker reményében, ehhez azonban Barcelonába kell utaznia. A barcelonai utazáshoz szeretnének hozzájárulni a környékbeli színjátszók, akik örömmel vesznek részt ebben a szép küldetésben: a csákánydoroszlói NapSzín Társulat, személyesen Farkas Béla tanár kezdeményezésére és szervezésében. Farkas Béla azt mondja, amikor értesült a Horváth család gondjáról, rögtön törni kezdte a fejét: miképpen lehetne segíteni. Külön öröm számára, hogy a környékbeli társulatok azonnal igent mondtak a fölkérésre, sőt: azóta egyre többen jelezték, hogy a maguk eszközeivel szívesen támogatják Martin gyógyulását. Segítenek az egyházak (Őriszentpéteren, Csákánydoroszlóban), az önkormányzatok (például kisbusszal), sőt: a csákánydoroszlói előadások után még egy kis „pizzás vendéglátás” is várja a színjátszókat.

Horváth Martin édesanyjával, Edinával

Szombaton 15 órakor tehát a bajánsenyei kultúrházban, 17 órakor a pankaszi kultúrházban, 18 órakor Őriszentpéteren, 19 órakor Csákánydoroszlón kezdődnek előadások (mindenhol kettő), a „Martin kedvéért”-turnén a NapSzín Társulat mellé fölsorakozva részt vesz a bajánsenyei Kerkabarka Színjátszó Csoport, az őriszentpéteri Tritikálé csoport, színre lépnek a pankaszi amatőr színjátszók is. Sok nevetés várható: vidám jelenetek Móricz Zsigmond – vagy éppen Rejtő Jenő tollából. A közönség pedig nemcsak szórakozik, hanem jót is tesz: a turné jegybevétele Martiné. Farkas Béla azt mondja, a remélhetőleg minél tetemesebb összeget személyesen viszik el Horváthékhoz Pankaszra. A jótékonysági akció azt is megmutatta, hogy szinte szempillantás alatt összehozható a környéken egy igazi kis színjátszó fesztivál – aminek akár lehetne folytatása is. De Farkas Béla a jótékonyságot se szeretné itt abbahagyni: a sportban is lát lehetőséget. Hiszen Martinnak Barcelona után további műtétre is szüksége lesz, hogy teljesen egészséges legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!