Hírek

2016.10.18. 08:44

Derűvel tűrte a mellőzöttséget - Toronyi Németh István plébános költőre emlékeztek

Torony - Németh István püspöki tanácsos, plébános, író és költő születésének 110. és halálának 25. évfordulója alkalmával októberben megemlékezést tartottak a templom falán kihelyezett emléktáblánál.

Civil Tudósítónktól

A jeles eseményen jelen voltak a plébánia, az egyházközség, az önkormányzat képviselői és a családtagok is. Toronyi Németh István írói és költői művei közül a legkiemelkedőbb az 1929-ben megjelent Harcos élet című novelláskötete és a néhány évvel később megjelent Égnek az asztagok című verseskötete.

dr. Perger Gyula, Unger Imre, Kovács György, Németh Zoltán, Jusits Győzőné, Borsos Péterné
Fotó: Mátrai István

Életének nagy részét, mintegy négy évtizedet egy kis falu lelkipásztoraként töltötte el. Jókedvét, derűs optimizmusát mindig megőrizte, nem méltatlankodott a mellőzése miatt. Szerénysége és testvéries stílusa minden nehézségen átsegítette. A vasárnapi megemlékezésre virágokkal, koszorúkkal, mécsesekkel érkeztek a toronyi hívek.

A községi önkormányzat képviseletében Kovács György polgármester helyezett el koszorút Toronyi Németh István emléktáblájánál.

Mátrai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!