Hírek

2016.06.03. 10:18

Egy 32 éves, válófélben lévő férfi halt meg a kőszegi lakástűzben

Válófélben volt a szerencsétlenül járt férfi, aki másfél hónapja lakott abban a lakásban, ami péntek hajnalban kigyulladt Kőszegen. Azt, hogy mi okozta a tüzet és miért nem vette észre időben a férfi, még vizsgálják, de úgy tudjuk, erős gyógyszereket szedett az áldozat.

Budai Dávid

Információink szerint 32 éves volt a kőszegi lakástűz áldozata, és másfél hónapja bérelte a Szombathelyi utcai társasházban lévő lakást . Egy nevét és arcát nem vállaló szomszéd elmondásából kiderült: egy hajnalban munkába induló másik szomszéd fedezte fel, hogy füst szivárog a férfi lakásának ajtaján. Miután észlelte a füstöt, szólt egy másik, szintén a házban élő férfinak, akivel az ajtót felfeszítették, majd kihúzták a szerencsétlenül járt férfit, aki az ágy előtt feküdt a padlón. Ezt követően áramtalanították a lakást, értesítették a mentőket és a tűzoltókat. Dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat nyugat-dunántúli regionális igazgatója elmondta: kollégái a helyszínre érkezéskor már csak a halál beálltát tudták megállapítani, annak okát azonban még vizsgálják. Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pedig úgy tájékoztatott, hogy az idegenkezűség kizárható.


A katasztrófavédelem munkatársaitól megtudtuk: háromnegyed hatkor kapták a riasztást. Ottjártunkkor még a nyomokat rögzítették, és a megégett berendezéseket vizsgálták. Az az első pillanatra látszott, hogy nem volt nagy tűz a lakásban, és ezt a tűzoltók is megerősítették. A gondot valószínűleg a füst okozta. A tűz okát egyelőre nem tudni. Elképzelhető, hogy elektromos zárlat miatt ütött ki a tűz, de az is lehet, hogy egy ottfelejtett cigaretta gyújtotta meg a szoba berendezését. A nyomok alapján ugyanis ez sem kizárható. Ezt már a házban élő szomszédtól tudtuk meg, aki elmondta, hogy a férfi válófélben volt, pszichiátriai kezelés alatt állt, erős nyugtatókon élt, és a tragédia előtti este a szemtanúk elbeszélése szerint sokáig italozott. A helyszínen volt az elhunyt felesége is – ő már nem élt együtt a férfival – akit szemmel láthatóan megrendítettek a történtek. Úgy tudjuk, a férfi éppen két évvel ezelőtt veszítette el az édesanyját, aki öngyilkos lett. A szerencsétlenül járt férfinek volt egy három- és egy hatéves kislánya is, akik csütörtökön éppen nála voltak. A ház előtti járdán még ott vannak a gyerekek által felrajzolt ugróiskola nyomai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!