Hírek

2009.11.12. 16:55

Egyre több az influenzaszerű megbetegedés Vasban

A múlt héten is sokan fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. H1N1-et nem mutattak ki egy betegnél sem.

Bajdó Bettina

Emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma a múlt héten Vas megyében, de újabb H1N1 fertőzést nem diagnosztizáltak. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) által működtetett háziorvosi figyelőszolgálatban 45 doktor vesz részt, s több mint 65 ezer lakosra terjed ki a vizsgálat. A megyében legutóbb október végén, Sárváron mutattak ki H1N1 vírust egy beteg szervezetében, azóta a páciens meggyógyult.
 
A 45. héten Vas megyében a figyelőszolgálatba bevont praxisokban több mint tízezren fordultak orvoshoz, 69 beteg jelentkezett influenzaszerű tünetekkel. Az előző hetihez képest 19 százalékkal emelkedett a megbetegedések száma Vas  megyében. A legtöbb beteget az ÁNTSZ sárvári, celldömölki kistérségi területén regisztrálták, s a betegség nagyrészt  továbbra is a tizenöt év felettieknél jelentkezik. Közösségi halmozódásról eddig nem érkezett hír az ÁNTSZ-hez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!