Hírek

2016.06.07. 07:12

Előzetesben a Vas megyében elfogott embercsempészek

Szombathely – Egy hónapra szól az öt ukrán embercsempész előzetes letartóztatása, így döntött a Szombathelyi Járásbíróság. Kiderült: már több útja is volt a csempész bandának Vas megyébe.

Bakos Ágnes

A TEK-esek fogták el az M86-oson az öt embercsempészt, akik 27 pakisztáni és afgán állampolgárt igyekeztek Ausztriába szállítani.

Az eddig felderített információk szerint nem ingyen fuvarozták a hazánkban illegálisan tartózkodó migránsokat és nem is ez volt az első „munkájuk”.

Most a magyar-osztrák határ volt a cél, Budapestről indultak. Négy csempész volt az „előőrs”, mögöttük ötödik társuk vezette a másik járművet, abban zsúfolódott össze a 27 külföldi, öt pakisztáni és 22 afgán állampolgár. Folyamatos telefonos kapcsolatban voltak a csempészek – ezt is kiderítették.

Térkép: google.com

Dr. Simon József főügyész úgy tájékoztatott:

A megalapozott gyanú szerint a most elfogott banda tagjai már korábban is, idén májusban és április végén is sikerrel segítettek Ausztria felé migránsokat. A két fuvarral összesen 54 afgán és algériai állampolgárt szállítottak az osztrák határhoz, s mindig az éj leple alatt dolgoztak.

Horvátlövő volt a hazai úti cél: a csempészek már nem mentek át Ausztriába, csak megmutatták az utat a menekülőknek.

Egy hónapra kerültek előzetes letartóztatásba a gyanúsítottak, mert a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség szerint fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, meghiúsíthatják az eljárást, sőt, újabb fuvarra vállalkozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!