Hírek

2016.10.09. 19:23

Felújították a csöngei ravatalozót

Csönge- Helyi összefogásnak köszönhetően valósulhatott meg a csöngei temető felújítása.

Cseszkó Tamás

Szombaton  szentelték fel a  nemrég felújított ravatalozó épületét. Nyéki Sándor, a település polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy minden falu életében az egyik legfontosabb hely a temető.

- Itt nyugszanak azok a csöngeiek,  akik a faluban születtek,  vagy itt telepedtek le.  Szeretett hozzátartozóink, akiknek az életünket köszönhetjük,  legkedvesebb barátaink,  családtagjaink, akik valaha fontosak voltak számunkra.  Amikor a családunkban elveszítünk valakit, fontos, hogy méltó módon búcsúzzunk  el  tőle - mondta  el  a falu első embere, majd hozzátette: a temető állapotáról következtethetünk a település vezetőinek a falu iránt való elkötelezettségére is.

Budai Zoltán plébános felszenteli a csöngei ravatalozót. A háttérben Ágh Péter, Nyéki Sándor és Lászlóné Németh Zsuzsanna alpolgármester Fotó: Ohr Tibor

- Ennek szellemében nagy elszántsággal kezdtünk hozzá a ravatalozó felújításához. Úgy gondolom, hogy az ápolt sírok és a felújított ravatalozó épülete arról tesznek tanúbizonyságot, hogy Csöngén szorgalmas  emberek élnek - húzta  alá Nyéki Sándor, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a felújításhoz.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is. Az egyházak képviseletében Garas Krisztina evangélikus lelkész asszony és Budai Zoltán római katolikus plébános szentelte fel a felújított ravatalozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!