Hírek

2012.11.09. 21:08

Fotók: az Ice age 2 című amerikai-magyar film forgatása Szolnokon

Amerikai-magyar katasztrófafilmet forgatnak a szolnoki helikopterbázison.

Ice Age II. – Dead World címmel amerikai-magyar katasztrófafilm felvételei zajlanak szombatig a szolnoki helikopterbázison. A tervek szerint DVD-n megjelenő és az Egyesült Államok kábeltévé-csatornáinak szánt produkcióban az amerikai sztárok mellett ismert magyar színészek is szerepet kaptak – közölte a film producere a forgatási helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatóján.

 

 

Neményi Ádám elmondta: az előre láthatólag 2013 első negyedévében elkészülő film stáblistáján olyan világsztárok szerepelnek, mint a Lost tévésorozatból ismert Jeff Fahey és John Rhys-Davies, aki a Gyűrűk Ura című filmben alakította Gimli szerepét.

A magyar szereplők között a Miniszter félrelépben, a Szerelem utolsó vérigben és az Üvegtigris 3-ban egyaránt emlékezetes alakítást nyújtott Kamarás Iván és a Barátok közt sorozatban idén feltűnt Fekete Judit neve is olvasható – tette hozzá.

A producer reményei szerint a filmet valamelyik magyar tévécsatorna is műsorára tűzi majd.

 

 

A történetről dióhéjban annyit árult el, hogy egy családról szól, akik két húsz év körüli gyermekükkel menekülnek Angliából Franciaország felé, a váratlanul beköszöntő jégkorszak elől. A dermesztő hideg fogságából az utolsó pillanatban Párizsban, az Eiffel-torony tetejéről egy helikopterrel sikerül egérutat nyerniük.

A légi járművet a Honvédelmi Minisztérium bocsátotta a produkció rendelkezésére. A HM segítségével így az amerikai-magyar filmes csapat több budapesti helyszín mellett a szolnoki helikopterbázison és a szomszédos repülőmúzeum területén talált ideális feltételeket a forgatáshoz.

A feszített tempójú, Szolnokon három, Magyarországon összesen 15 napba sűrített munka azonban még így is komoly kihívást jelent – vélekedett Neményi Ádám felidézve, hogy cégével, a több sikerfilmet is jegyző Next Station produkciós irodával, alig több mint egy hónapja vette fel a kapcsolatot az amerikai partner.

Ezt követően két hét múlva már javában tartott a forgatási helyszínek felkutatása és a magyar közreműködők kiválasztása, míg az amerikai sztárokat Los Angeles-i megbízójuk szerződtette. Ők az első pillanattól pozitív benyomást keltettek, rendkívül profi hozzáállással teszik a dolgukat és mentesek minden sztárallűrtől – fogalmazott a producer.

Az eseményen Kamarás Iván bejelentette, a szolnoki helikopterbázison dolgozók oly sokat tettek a film sikeréért, hogy úgy döntött: személyes köszönetként saját gázsiját a HM Szociálpolitikai Közalapítványának felajánlva igyekszik szebbé tenni néhány nagycsaládos katona idei karácsonyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!