Hírek

2014.05.18. 15:51

Gond volt az eső miatt Vas megyében

Vas megye - Vasárnap a hirtelen lezúdult csapadék miatt dolgoztak a vasi katasztrófavédők. Egyházasrádócon lakóházak alagsorát és pincéket is elöntött a víz, Kemenessömjénben pedig egy istállóból mentettek ki állatokat.

Farkas Eszter

 

A megemelkedett talajvízszint miatt két családi ház pincéjében is állt a víz Kőszegen, a Rőti Völgy utcában. Az egyik helyen ötven centiméter, a másikon egy méter mély víz kiszivattyúzását a kőszegi önkormányzati tűzoltók végezték.

Nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze egy kemenessömjéni családi ház udvarán és pincéjében, amit három szivattyú segítségével próbáltak meg eltávolítani a celldömölki önkormányzati tűzoltók. A víz egy istállót is elért, ahonnan ki kellett menteni az állatokat.

Felhőszakadás következtében nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze több utcában Egyházasrádócon, ami lakóházak alagsorát és pincéket is elöntött. A víz a vasúti síneknél is károkat okozott, ezért a vonatforgalom sebességét 5 kilométeres óránkénti sebességre korlátozták. A veszélyeztetett lakóházaknál öt szivattyúval dolgoztak a víz eltávolításán a körmendi hivatásos tűzoltók és húsz önkéntes, továbbá homokzsákokkal is folyt a védekezés.

Kapcsolódó hírek:

Elsőfokú riasztás Vasban – felhőszakadás várható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!