Hírek

2010.08.28. 15:39

Három falu iskolája újult meg

Felavatták szombaton Rum községben a Rumi-Rajki Általános Művelődési Központ megújult általános iskola és óvoda épületét.

Tersztyánszky Krisztina

A három falu, Rum, Zsennye és Rábatöttös által  üzemeltetett  iskola és az óvoda 153 millió forintos uniós támogatással újulhatott meg. A már meglévő épületeket korszerűsítették, akadály-mentesítettek, az iskolához pedig egy új szárnyat építettek. Ennek köszönhetően ebben a tanévben először egy épületben tanulhatnak a gyerekek. A bővítményben kaptak helyet az alsó tagozatosok tantermei és egy zsibongó, az így felszabadult alsós épületrészben pedig technika termet, szertárt, tantestületi irodákat  és fejlesztő helyiséget alakítottak ki. Kraft László igazgató elmondta, hogy a  színvonalas oktatómunkát a közeljövőben még két további pályázat segíti, melyekkel  javulnak a kompetencia alapú képzés feltételei és minden diák saját számítógép segítségével tanulhat majd.

A felújított épületeken dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök vágta át a nemzetiszínű szalagot.


Az iskola a falu jövőjét jelenti - Olvassa el korábbi cikkünket itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!