Hírek

2013.01.30. 18:45

Hivatásos tűzoltók lesznek: különféle feltételeket kell teljesíteni

Vas megye - Sárváron, Körmenden és Szombathelyen teljesít majd szolgálatot az a nyolc vasi tűzoltó hallgató, aki jövő hétfőn kezdi meg a tanulmányait.

Simon Erzsébet

Tavaly szeptembertől a hivatásos tűzoltóvá váláshoz "kétlépcsős" képzésen kell részt venni: először a három hónapos alapozó modult kell teljesíteniük a jelentkezőknek, itt a fizikai és alaki képzésen túl megismerkednek a rendvédelmi szervek működésével is - tájékoztatott Balogh Nikoletta megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A képzés ezen része a rendvédelmi szakiskolákban történik. A záróvizsgák sikeres teljesítése után a szakképzési modult két hónap alatt Budapesten, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban végezhetik el a hallgatók. Ez szintén elméleti és gyakorlati oktatásból tevődik össze.

Az újonnan felvételt nyert nyolc vasi tűzoltó hallgató február 4-én a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában kezdi a képzést. A képesítés megszerzését követően Sárváron, Körmenden és Szombathelyen teljesítenek majd hivatásos szolgálatot. Munkába állásukkal a jelenlegi készenléti állomány leterheltségét csökkentik. Tűzoltónak azok a 18. életévüket betöltött cselekvőképes magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik állandó belföldi lakóhellyel rendelkeznek. Hangsúlyos kitétel a kifogástalan életvitel, a büntetlen előélet, és a rendfokozati állománycsoporthoz meghatározott iskolai végzettség. Ha ezek a feltételek megvannak, szigorú orvosi, pszichikai, fizikai alkalmassági vizsgálaton is meg kell megfelelniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!