Hírek

2009.07.15. 02:27

Hűvös nyár, kevés vendég a vasvári strandon

Vasvár - A hegyháti kisváros fürdője nyaranta összesen mintegy ötezer vendéget fogad. Az elmúlt hónap szeszélyes időjárása azonban a helyi strand látogatottságára is rányomta a bélyegét, a hűvösebb idő miatt jóval kevesebben strandoltak.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

- Úgy tűnik, az időjárás lassan valóban nyáriasra vált, s a strandolási kedv is megélénkül - mondja a fürdő vezetője. Egyébként e héten már jóval nagyobb a forgalmuk, mint a korábbi hetekben: jelenleg a kemping is kihasznált. Mintegy ötven alsó tagozatos kisgyerek táborozik most itt, akik túráik, kirándulásaik mellett a fürdőt is rendszeresen felkeresik.

- A kempinggel nagyon jó kapcsolatot ápolunk, támaszkodunk egymásra: vendégeik kedvezményt kapnak nálunk, így szívesebben veszik igénybe a fürdő szolgáltatásait - mondta Miklós Ferenc. Hozzátette: az idei szezon tulajdonképpen most indul, a legtöbb vendéget pedig augusztusra várják.

Miklós Ferenc elmondta, hogy a térség legnagyobb rendezvénye, a Hegyháti Napok programsorozata rengeteg látogatót vonz majd a térségbe. A rendezvénysorozat napjaiban pedig megélénkül a fürdő látogatottsága, szárnyakat kap a helyi strandélet is. A helyiek mellett ilyenkor az ide érkező turisták, fellépők is szívesen váltanak jegyet a vasvári fürdőbe, hogy strandolással töltsék el szabadidejüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!