Hírek

2014.05.25. 20:25

Így látták Vas megyében - Politikusok kommentárjai és várakozásai

Szombathely - Várakozásaikról és az alacsony részvételről kérdeztük a pártok Vas megyei képviselőit.

Munkatársainktól

A megyei Fidesz-irodákban politikusok és aktivisták várták az eredményeket. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Vas megyei országgyűlési képviselő elmondta: érdekes jelenség, hogy a Demokratikus Koalíció, az MSZP és az Együtt-PM fej-fej mellett haladnak. Szavai szerint ez is azt bizonyítja, hogy megosztott a baloldal. A honvédelmi miniszter elégedett a Fidesz eredményével, mint mondta, ez jó alap az őszi önkormányzati választásokra. Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő a helyszínen köszönetet mondott az önkénteseknek, akik a változó időjárási körülmények ellenére is folyamatosan tartották a kapcsolatot a választópolgárokkal.

Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei elnöke szerint az alacsony részvételi arány azt mutatja, hogy az emberek nem érzik magukat elég közel az EU-hoz, mint közösséghez. Pedig a választás tétje nagy: jelesül, hogy milyen irányba mozdul az unió. Az előzetes adatokból arra következtet, hogy ezúttal is meglesz a második hely, akárcsak az országgyűlési választásokon, és ezt pártja mindenképpen pozitívumként könyvelheti el.

Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke szomorúan konstatálta az alacsony részvételt. Sajnálja, hogy a választópolgárok többsége nem érzi fontosnak, hogy ily módon is döntsön a sorsáról. Úgy véli, valamennyi magyarországi párt közös kudarca ez az EP-választás. Mindazonáltal bízik abban, hogy a kevés voksoló között is akadnak elegendően, akik baloldali jelölteket szeretnének látni a jövőben Brüsszelben.

– Örülök, hogy Vas megyében kiemelkedően magas a részvételi arány – mondta Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője. – A képviselő arra számított, hogy Meszerics Tamás listavezető 5,5 százalékos eredménnyel bejut az uniós képviselők közé.

Kapcsolódó hírek:

EP-választás 2014 (folyamatosan frissül)

Szombathely: 54%, Körmend: 75%, Sárvár: 63% Fidesz!

Szombathely polgármestere a választási esélyekről - videóval

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!