Hírek

2016.09.06. 12:06

Íme Vas megye legdrágább ingatlanjai - és hogy mennyibe kerülnek!

325 millióért pár tízezer négyzetméter lakótelepi földet, 348 millióért pedig egy 207 szobás szállodát is kaphat személyzettel. Körbenéztünk a Vas megyei ingatlanpiac csúcsáról.

Budai Dávid

Ha eddig azt hitte, hogy az igazán drága ingatlanokért legkevesebb Bécsig kell menni, és Vas megyében 100 millió forinttal a zsebében már igazi nagymenőnek számítana a helyi ingatlanpiacon, ki kell, hogy ábrándítsuk. Vannak itt a nyugati végeken is olyan ingatlanok, amelyekhez 300 millió forint sem lenne elég, pedig az nagyon sok pénz. Egy átlagos Vas megyeinek több mint 161 évig kellene gürcölnie, hogy ennyi pénzt összekaparjon, persze csak akkor, ha időközben nem költ belőle egy fillért sem. Na de lássuk, konkrétan, hogy mi fán terem a vasi luxus.

Ha csak nevetséges 313 milliója van, akkor Szombathelyen egy jó állapotú kétemeletes irodaépületet vehet, üzemcsarnokkal, műhellyel együtt összesen több mint 12 ezer négyzetméteren. Persze ennyi pénzért ne várja, hogy irodája bútorozott is legyen. Ha pedig inkább hagyná az irodaépületet másra, és az oladi lakótelepen venne földet, akkor 325 millióért máris az öné lehet 16 ezer négyzetméter jó oladi lakótelepi föld.

Szeret szállodai szobában aludni? Persze, hogy szeret, ki ne szeretne? Mit szólna hozzá, ha venne egyet, és akkor hét hónapon keresztül minden nap másik szobában alhatna. Ehhez mindössze 348 millió forintra van szüksége. Sok? Dehogy, hiszen a 207 szobához jár egy 18 lyukú golfpálya, saját termálvízkút, sőt igény szerint adják hozzá az üzemeltetőt is.

Ha pedig jobban szereti a családias hangulatot, akkor vegyen Kőszegen egy 43 szobás panziót. 360 millióért már be is költözhet. Megértjük azonban, ha inkább a saját ízlése szerint alakítgatná ingatlanját, ehhez azonban hely kell. Sárvár kitűnő választás, és gondolja meg: 43 ezer négyzetméteren igazán kibontakozhatna, mindehhez pedig még 380 millióra sincs szüksége. Mindazonáltal pedig egy ekkora területen lehet, hogy elveszettnek érezné magát. Vegyen csak egy 900 négyzetméteres, egyedi tervezésű – kívülről visszafogott, belülről pompázatos – kétszintes családi házat Szombathelyen. A 400 millió forintból még maradni is fog egy kis apró, pedig medence, jakuzzi és konditerem is jár az öt szoba mellé. Megértjük azonban, ha ön afféle régi vágású ember, aki még hisz a tradíciókban. Ha van 50 millió forint híján félmilliárdja – és miért ne lenne –, akkor öné lehet Sárvár történelmi városközpontjában egy parkra néző klasszicista, angolkertes 25 szobás szálloda. Mielőtt habozni kezdene, gyorsan megemlítjük, hogy a szálló pinceborozóval is felszerelt.

Na! Eddig bevalljuk a kispályások kedvében akartunk járni, vagy másképpen, a nagykutyák kedvét akartuk meghozni, ám jól tudjuk, nem sokat ér az élet kastély nélkül. Vegyen egyet. Kőszegen egykoron tisztek gyógyultak ott, ahol most ön regenerálódhat potom 630 millió forintért, vagy 2 millió euróért, ha így önnek kényelmesebb. Volt már olyan szomszédja, akit ki nem állhatott, és nyugalomra vágyik? Ráadásul egy 40 ezer négyzetméteres telken úgy érzi, hogy a gyerek se rúgná ki a kertből a labdát? Erdőillatra kelne reggelente? Telefonról navigálná a redőnyeit, a fűtését, a medencéjét, és a kerti locsolót? Úgy érzi, hat szoba önnek untig elég, főleg ha három fürdő és egy moziszoba is tartozik hozzá? Akkor vagy előkapar 1 milliárd forintot, vagy felejtse el ezt a Bükön eladásra kínált ingatlant. Csakhogy érzékeltessük, mennyi egymillió ezres: ha átlagbért kapunk, akkor ezért az összegért, több mint ötszáz évig dolgozhatnánk. Vagy másképpen fogalmazva, akkor tudnánk megvenni ezt a luxusingatlant, ha a 155 ezres fizetésünket már Mátyás király idejében is kaptuk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!