Hírek

2015.05.14. 10:19

Ismét kiadták a riasztást a viharok miatt Vas megyére (frissítve)

Vas megye - Csütörtök déltől a Dunántúlon is érvényes az elsőfokú, citromsárga riasztás megyénk járásaiban is.

Bajdó Bettina

A szombathelyi, a kőszegi, a sárvári, a celldömölki járásban a felhőszakadás és a heves zivatar miatt lépett érvénybe a riasztás. A zivatarokat helyenként 20-40 milliméternyi csapadék, 60-80 kilométer/órás széllökések és néhol jég is kísérheti. Egy-egy hevesebb zivatar is létrejöhet 80 kilométer/óra feletti széllel és nagyobb méretű jéggel.

Kiterjesztették a riasztást

Időközben az Országos Meteorológiai Szolgálat megyénk minden járására kiterjesztette az elsőfokú riasztás a felhőszakadás és a zivatarok veszélye miatt. Az előrejelzés szerint csütörtökön késő délutánig főként keleten, északkeleten és a délnyugati határvidéken fordulhatnak elő elszórtan zivatarok, amelyek kora estétől fokozatosan megszűnnek.  A zivatarokat helyenként 20-40 milliméter csapadék, 60-80 kilométer/órás széllökés és néhol jégeső kísérheti.

Szombathelyen jelenleg 20 Celsius-fokot mutat a hőmérő, a szél viszont északira fordult. A legerősebb lökés reggel óta 29 kilométert/óra volt.

Sárvár és Celldömölk környékén nem kell félni a vihartól

Három óra előtt a meteorológiai szolgálat visszavonta az elsőfokú riasztást a sárvári és a celldömölki járásban. A többiben viszont továbbra is él a figyelmeztetés a felhőszakadás és viharok veszélye miatt. Szombathelyen fokozatosan erősödik a szél, időközben nyugatira fordult. A legerősebb lökések már elérték a 35 kilométer/órát. A megye nagy részén erősen felhős az ég, ám néha előbújik a nap.

Kapcsolódó cikk:

Szerdán este megérkezett az igazi vihar Vas megyében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!