Hírek

2017.03.19. 17:15

Kerékpáros vízünnep

Őriszentpéter - Szemerkélő esőben indult a víz világnapi nemzetközi biciklitúra. Majdnem húszan kerekeztek együtt.

Bakos Ágnes

Őriszentpéterről Szalafőre, onnan Hodos, Domonkosfa, majd Kercaszomor, végül ismét Őriszentpéter - ez volt a tegnapi kerékpártúra útvonala. Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága, valamint az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület közösen hívta kerekezésre a túrázni vágyókat, méghozzá a víz világnapja alkalmából. Az ENSZ 1993-ban jelölte ki a víz ünnepének március 22-ét, ez volt az apropó.

Kevy Albert, a nemzeti park ökoturisztikai és környezeti nevelési osztályának vezetője kerekezett elöl a víz világnapi túrán Fotó: Szendi Péter

Nemcsak a sportos természetjárásról szólt a nap, több programot is beiktattak - számolt be Kevy Albert, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai és környezeti nevelési osztály osztályvezetője. Megpihentek egy kis madármegfigyelésre a Hodosi-tónál és sétáltak a Vidra tanösvényen. A víz ünnepléséhez a vizet a változó felhőzet biztosította, de a gyakorlott és szenvedélyes természetjáróknak ez nem volt akadály, mintegy húszan vettek részt a kerekezésen.

A nemzetközi biciklitúrával többnapos víz világnapi programsort zártak az Őrségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!