Hírek

2014.07.18. 19:05

Két irányba szerveződnek a helyi civilek

Celldömölk - Huszonöt civil szervezet sorakozott föl a Vasvirág Hotelben Fehér László polgármester mögött: polgármester-jelöltként őt támogatják az önkormányzati választásokon. Közben az Apáczai Kiadónál is civilek egyeztettek.

Ölbei Lívia

„Jó irányba megy a város", állapították meg annak a 25 civil szervezetnek a vezetői, akik pénteken a Vasvirág Hotelben sajtótájékoztatón jelentették be: fölsorakoznak Fehér László polgármester mögött, aki két sikeres ciklus után újra polgármester-jelöltként – baloldali politikusként ismét a legszélesebb körű civil összefogásra támaszkodva – méreti meg magát az őszi önkormányzati választásokon.

Rozmán László, oktatási szakember, Esztergályos Jenő, tankönyvkiadó, Wiedner Rudolf, hulladékgazdálkodás, Szücs Dávid, szociális munkás, Dénes László, kisvállalkozó, nagycsaládos, Rác Dénes, evangélikus lelkész, Nagy Zsolt, mérnök, közgazdász. Fotó: Tóth Csongor

Fehér László a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület polgármester-jelöltjeként kapott felhatalmazást a tárgyalásokra. Támogatja őt egyebek között a város legnagyobb civil szervezete, az Együtt Celldömölk Városért Egyesület, a mozgássérültek egyesülete, a helyi sportegyesületek, a kis- és középvállalkozók (eddig 30 vállalkozó csatlakozott ehhez az együttműködéshez).

A csatlakozók véleménye szerint a praktikumot és a celliek érdekeit az ideológiák elé helyező Fehér László vezetésével „logikusan, egymásra épülő beruházásokkal" fejlődik a város (fürdő, Vulkánpark, úthálózat, sportpályák stb.), ahol az elmúlt években jelentősen nőtt az iparűzési adó, ahova egyre több fiatal visszatér; és amely fölkészülten várja az EU 2013-20-as fejlesztési ciklusának megvalósuló fejlesztéseit. A Cselekvéssel együttműködő szervezetek hamarosan képviselő-jelöltjeiket is megnevezik.

Ugyancsak pénteken az Apáczai Kiadó termében találkoztak celldömölki civilek, hogy megvitassák a település helyzetét, és a kitörési pontokat. „Soha nem látott összefogás van kibontakozóban", mondták a résztvevők a rendezvényt követően. A találkozón képviseltették magukat a város vallási, szociális, kulturális, oktatási területek képviselői, de a kisvállalkozók, pénzügyi szakemberek is részt vettek a megbeszélésen. „Itt helyben kell megvalósítani azt a pici egészet, amely része a hazának", ez volt a konklúziója az első kerekasztal-beszélgetésnek, a tervek szerint rendszeresen találkoznak majd. Szó esett arról a közvélemény-kutatásról is, melyből kiderült, a celldömölkiek többsége változást szeretne a településen: „Olyan városvezetést, ami nem a pártérdekeket, hanem valóban az itt élők érdekeit helyezi mindenek elé." Egységben a jövő", hangzott el. Információink szerint a szakmai szervezet a napokban tovább egyeztet, és polgármester-jelöltet is megnevez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!