Hírek

2014.12.08. 17:20

Kis falu, nagy gondok: alpolgármester nincs, 1,8 millió forintos vízszámla viszont van

Söpte - Láthatóan egy kistelepülés működését is megbéníthatják a széthúzásból eredő csatározások, legalábbis ez derült ki Söptén, ahol a testület tagjai és a polgármester között láthatóan komoly ellentétek feszülnek.

Cseszkó Tamás

Óriási meglepetés – így jellemezte egy söptei lakos az őszi önkormányzati választások eredményét, a korábbi ciklusban polgármesterkedő Danka Lajost ugyanis Nagy Róbert váltotta, aki először mérettette meg magát.

– A képviselők többsége nem örül Nagy Róbert megválasztásának, akadályozzák, ahol tudják, az általa javasolt alpolgármestert sem választják meg – mondta el egy idős asszony a buszmegállóban, kérve, hogy a nevét ne írjuk le.

Hétfőn testületi ülést tartottak, amelyen mi is részt vettünk. A polgármesterrel együtt öttagú testület láthatóan valóban nem egységes, úgy tűnik, Nagy Róbert mellett csak Cseresznyák Miklós áll, míg egyfajta belső ellenzékként Béry-Nagy Eszter, Szombathné Takács Zsuzsanna és Kálmán Ferenc tartanak össze. Pedig vannak ügyek, ahol összefogásra lenne szükség, rögtön az első napirendi pont a Söptei Sportkör ügye volt, mint kiderült, 2100 köbméter pluszfogyasztást számolt el a szolgáltató, így 1,8 millió forinttal terhelnék meg a falu költségvetését.

– Tárgyalunk arról, hogyan tovább, ha minden jól megy, a csatornadíjat elengedik – mondta a polgármester, hozzátéve, valószínűleg nem a vízórával van baj, ezt mutatják a műszaki vizsgálatok.

– Ha az egész falu ide járt volna fürödni, akkor sem tudtunk volna ekkora számlát produkálni – mondta Kálmán Ferenc, aki a képviselőség mellett a helyi sportkör vezetője is, ám ő sem talál magyarázatot arra, hova is tűnt a tetemes mennyiségű víz.

A második napirendi pont az alpolgármester-választás volt. Cseresznyák Miklóst javasolta Nagy Róbert, aki harmadik alkalommal sem kapott többséget, 2 igen és 3 nem ellenében utasították el. Érdekes napirendi pont volt, amikor a Kossuth Lajos utcában található dohánybolt ügyéről beszéltek. A polgármester azt javasolta, hogy mivel az önkormányzati tulajdonú ingatlanban jelenleg díjmentesen folytatnak kereskedelmi tevékenységet, állapítsanak meg bérleti díjat.

– Nem herdálhatjuk el az önkormányzati vagyont – mondta Nagy Róbert, aki havi 15 ezer forintos díj megállapítását kezdeményezte.

– Nem tudom, nem tudom – válaszolt Kálmán Ferenc, aki szerint át kellene rágni a javaslatot, így ezen napirendi pontot is elhalasztotta a testület.

Címkék#Söpte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!