Hírek

2015.12.09. 17:10

Közeleg a búcsú a Haladás stadiontól: a város szerint minden a tervek szerint halad

Illés Károly alpolgármester, aki annak idején hosszú éveken keresztül teniszezett a Haladás VSE kötelékében, úgy nyilatkozott, hogy a sportkomplexum építésével kapcsolatban minden az előzetes forgatókönyv szerint halad.

Lassan, de biztosan közeleg az a pillanat, amikor bezárja kapuit a Haladás VSE Rohonci úton található sporttelepe. A labdarúgók már javában készülnek a szombati, Puskás Akadémia elleni mérkőzésükre, amelyen utolsó alkalommal lépnek a sok győzelmet és persze vereséget is megélt pálya gyepszőnyegére. És nem csak a stadion búcsúzik, hanem a többi létesítmény is. Többek között a birkózóterem és a teniszpálya is.

- Akárcsak a legtöbb szombathelyi kissrác, én is nagyon szerettem sportolni. Abban az időben még nem voltak számítógépek, melyek más irányba befolyásoltak volna bennünket. Nekem a tenisz volt a kedvenc sportágam és óvodás koromtól kezdődően jó hét éven keresztül látogattam a Haladás edzéseit, amelyeket akkoriban Szabó Éva néni, Kupó Zoltán, Polgár Tibor és Bogár Szabó Éva tartottak nekünk. A társaimmal hosszú órákat töltöttünk el a salakos, valamint a műanyag pályán. A stadion lelátóját túlzottan nem szerettük, mert ott voltak az erőnléti foglalkozások és például a lépcsőzés nem túlságosan nagy élmény. Játszottam regionális és országos versenyeken is, de túlságosan nagy sikereket nem értem el. Talán picit lusta voltam, de a közösség mindenért kárpótolt. Sok ma is élő barátság kezdődött akkor. A Haladás annak idején  is egy nagy család volt, amihez megtiszteltetés és öröm volt tartozni. Akkoriban egyébként jóval több gyermek sportolt a zöld-fehér klub berkein belül, remélhetőleg az új sportkomplexumnak köszönhetően komoly mértékben emelkedik majd a sportolók száma is"- emlékezett vissza Illés Károly alpolgármester, aki sajnálkozását fejezte ki azokkal a különböző sajtóorgánumokban megjelent híresztelésekkel kapcsolatban, melyek kifejezetten negatív képet festettek a hamarosan megkezdődő építkezésekkel kapcsolatban.

Elmondása szerint a projekt az előre eltervezett ütemben halad. A támogatási szerződéseket megkötötték, az engedélyek rendelkezésre állnak és a közbeszerzési eljárás is ott tart, ahol tartania kell. Az alpolgármester kihangsúlyozta, hogy 2017 nyarára nem stadion épül, hanem sportkomplexum, melyben a Haladás VSE valamennyi szakosztálya otthonra talál majd.

- A közbeszerzési eljárás keretében érkezett ajánlatokkal kapcsolatban természetesen nem szolgálhatok konkrétumokkal, mivel ezeket kizárólag a vonatkozó kormányhatározat által kijelölt beruházás-lebonyolító és közbeszerzési tanácsadó cég, az ajánlatkérő, a pályázók, valamint a bizottság tagjai ismerhetik. Őket viszont köti a titoktartási kötelezettségük- tette hozzá Illés Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!