Hírek

2016.12.27. 19:45

Lánykérés a Gyilkos-tó közepén - Kollégánkkal, Budai Dáviddal beszélgetett Szabó Tibor a Café Frei színpadán

Szombathely- Van élet a színház után? Ha van, milyen? És mi volt előtte? Erről faggatta Szabó Tibor a Café Frei színpadán kollégánkat, Budai Dávidot.

Nagy Ildikó

Erre mondják, hogy akasztják a hóhért. Hiszen az újságíró azt szokta meg, hogy ő kérdez. Márpedig Budai Dávid - akárhogy is fáj ez a kertészeknek, a bolti pénztárosoknak és a színészeknek - újságíró. Na jó: színész is, ezért aztán könnyen bele tudott helyezkedni abba a másik szerepbe, pláne, hogy egykori Weöres Sándor színházbéli kollégája, Szabó Tibor faggatta.

Fotó: Unger Tamás

Dávid több mint két éve a Vas Népe újságírója, de nekünk, kollégáknak is tartogatott meglepetéseket. Mert bár tudtuk, hogy kertészeti középiskolában tanult, láttuk a Weöres Sándor Színházban színészként, a budapesti, nyolcadik kerületi éjjel-nappali bolt pénztárosaként nem találkoztunk vele. Mint ahogy nem tudtuk azt sem, hogy tizenévesen Csücsök volt a beceneve, és annak idején fekete öves tékvandós volt, aki, ha úgy hozta az élet, egy bokszolóba is simán „beleállt”- mondjuk nem árt, ha ezzel jövendőbeli interjúalanyai is tisztában vannak.

Fotó: Unger Tamás

Amúgy Budai Dávid a szerkesztőség legszelídebb és legeredetibb figurája, és mi, akik ismerjük, nagyon is el tudjuk képzelni azt a nyári délutánt, amikor Erdélyben, a Gyilkos-tó közepén egy csónakban megkérte a kedvese, Pusztai Fanni kezét, mondván: ott úgysem mer nemet mondani.

Fotó: Unger Tamás

És ha már Fanni: az élet férfidolgai után az élet női dolgai sem maradnak titokban, a Café Frei házi színpadán jövő januárban Bálint Éva vele beszélget majd egy csésze kávé mellett. Mert Fanni a másik remek példa arra, hogy a színház után is van élet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!