Hírek

2012.12.16. 16:02

Mága-varázs ajándékkal

Sárvár - A Mága Zoltán hegedűművész által elindított Száz színpadi koncert a magyar zenei kultúráért című sorozat 28. állomása volt a szombat esti koncert.

Nagy Ildikó

Sárváron immár hagyomány, hogy advent idején egy-egy országosan ismert művész koncertjével ajándékozzák meg a város lakóit. Dr. Szijártó Valéria jegyző és egy csényei, de Sárvárhoz is kötődő vállalkozó, Farkas Tamás jóvoltából az idén Mága Zoltán hegedült a sárváriak közös karácsonyfája alatt. (A vállalkozó a pénzt adta, a jegyző asszony pedig a nem kevés munkával járó szervezést vállalta.)

Mága Zoltánnak tulajdonképpen mindegy, hol lép fel: templomban, színházban vagy éppen egy iskola sportcsarnokában, minden helyszínen szívét-lelkét is adja az ő kedves közönségének. Sárvárra sem egyedül érkezett: a Primarius Szimfonikus Zenekarral játszott, nem is akárhogyan, a zenekar karmestere ugyanis megbetegedett, így az ő szerepét is átvette. De elhozta Csonka Zsuzsanna operaénekesnőt is, aki operaáriákkal, operett-slágerekkel és az elmaradhatatlan Ave Mariával gazdagította a produkciót.

 

Mága Zoltán a sárvári koncerten, háttérben a Primarius zenekar (Fotó: Makrai Tamás)

A műsorban többször színpadra lépett a neves művész-házaspár: Faludi Judit gordonkaművész és Szenthelyi Miklós hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. A műsorszámokat a Budapesti Táncművészeti Stúdió hat táncosa tette még látványosabbá.

Brahms után Vivaldi, majd néhány kedvenc virtuóz darab  következett, és természetesen Vittorio Monti Csárdása és Strauss Kék Duna keringője  sem maradt ki a műsorból. A finálé előtt  Mága Zoltán ajándékokat osztott. Elsőként Kondora István polgármesternek és dr. Szijártó Valéria jegyzőnek, akik a Hangok és harangok című, Mága Zoltán száz templomi koncertjéről, a celldömölki Apáczai Kiadó gondozásában készült exkluzív kiadványt kapták a művésztől. De jutott ajándék a legfiatalabb és a legidősebb nézőnek is: a gyerekek és egy kilencven esztendős férfi CD-nek örülhetett, akárcsak a messziről (Sopronból, Budapestről és Lengyelországból) érkezett vendégek. A finálé már az újévi koncertek hangulatát idézte: a Radetzky indulóra állva tapsolt a hálás sárvári közönség.

Mága Zoltán ma este a  szombathelyi közönséget bűvölte el: a sportházban tartott koncert jótékony célt szolgált: a művész tiszteletdíját (egymillió forintot) a Markusovszky kórház onkoradiológiai osztályának ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!