Hírek

2014.08.04. 17:10

Valószínűleg fagyállót kapott a kutya

Tanakajd - Valószínűleg fagyállóval mérgezték meg az egyik tanakajdi család keverék kutyusát. Az eb a múlt héten el is pusztult.

Farkas Eszter

Egy olvasónk jelezte felénk, hogy nagy valószínűséggel valaki fagyállóval mérgezhette meg a család egyik kedvencét. A gazdi érthető módon, nevét és arcát nem vállalta, ám szívesen mesélt nekünk a történtekről.

– Minden kedden kezdődött. Az egyik kutyusunk nem evett, gondoltuk biztosan elcsapta a gyomrát. Szerdán már be kellett vinnünk a Noé Állatambulanciára Szombathelyre. A tünetek alapján kullancsfertőzésre gyanakodott az orvosunk. Kapott injekciókat és hazavittük. Csütörtökön úgy tűnt, hogy jobban lett, ám pénteken ismét vissza kellett vinnünk, mert görcsrohamai voltak, tele volt a hasa vízzel, az ínye pedig besárgult – emlékszik vissza a gazdi.

Noé Állat Ambulancia, Dr. Szamosfalvi András és Latte. Fotók: Unger Tamás

– Az állatorvos már ekkor mondta, hogy valószínűleg nem a kullancs az oka annak, hogy ilyen rosszul van a kutya. Mérgezésre gyanakodott, amelyet valószínűleg fagyálló okozhatott. Mivel a kutyusunk nagyon szenvedett, kénytelenek voltunk meghozni ezt a nehéz döntést és szombaton elaltatták – meséli könnyeit nyeldesve a gazdi.

– Elképzelésünk sincs arról, hogy ki tehetett ilyet. Nincsen haragosunk a faluban. Pár évvel ezelőtt már volt rá példa, hogy a település Fő utcáján megmérgezték a kutyákat. Ami biztos, hogy nálunk nem juthatott ilyen szerhez a kutya – fűzte hozzá a gazdi.

Megkerestük a Noé Állatambulancia állatorvosát is, dr. Szamosfalvi Andrást, aki elmondta: szerencsére nem jellemző, hogy szándékos mérgezés miatt vinnének állatokat az ambulanciára, ám volt már rá példa. – Sok mérgezéses esetnél az emberi felelőtlenség is nagy szerepet játszik. Elég csak az, hogy például valaki fagyállót cserél a kocsiban. Ebből a szerből például egy macskának elég egy két csepp ahhoz, hogy elpusztuljon. Ráadásul a fagyállónak édeskés íze van, így nagyobb eséllyel nyalja fel az állat. Ennek ellenére sajnos vannak olyan emberek, akik szándékosan tesznek ilyet – emelte ki dr. Szamosfalvi András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!