Hírek

2015.12.08. 13:14

Mit ne tegyél karácsonykor? - Néhány jó tanács, hogy ne rontsd el az ünnepi hangulatot

Körkép – Mindennapjainkat is szabályozzák különböző normák, de van néhány illemszabály, aminek betartására az ünnepekkor különösen oda kell figyelni.

Vadas Krisztina

ÖLTÖZZ AZ ALKALOMHOZ ILLŐEN!

Add meg családtagjaidnak a tiszteletet azzal, hogy alkalomhoz illő öltözékben jelensz meg az összejöveteleken. Hiába csodaszép az új miniszoknyád vagy a mélyen dekoltált felsőd, ezeket inkább ne vedd fel karácsonykor!

NE VERD MAGAD FELESLEGES KÖLTSÉGEKBE!

Ne költs a kelleténél többet az ajándékokra, mert ezzel kellemetlen helyzetbe hozhatod az ajándékozottat, főként akkor, ha ő nincs abban az anyagi helyzetben, hogy ezt viszonozza.

ILLEM AZ ASZTALNÁL

Az illemről a karácsonyi asztalnál se feledkezz meg! Magyarországon az étkezés szent és sérthetetlen: semelyik fogást ne utasítsd vissza, még akkor sem, ha nem szereted, egy keveset mindenből illik enni. Ha nem szűk családi körben vagytok, érdemes figyelni az egyes ételek fogyasztási szokásaira vonatkozó szabályok betartására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!