Hírek

2012.11.28. 11:33

Működő oltópont Szombathelyen is

Szombathely - Országszerte 15 helyen működik jelenleg oltópont. A MÁV rendelőben is lehet kérni az influenza elleni védőoltást.

Bajdó Bettina

Idén is megkezdte működését az oltópont-hálózat, amelynek segítségével mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy komolyabb időráfordítás nélkül megszerezze az influenza elleni védettséget. Az országszerte jelenleg 15 helyen működő oltópontok olyan, Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat  által jóváhagyott működési engedéllyel rendelkező orvosi rendelők, ahol az influenza elleni oltás azonnal, időpont-egyeztetés nélkül is megkapható.  Az oltópontokon a védőoltások beadása a szokásos járóbeteg-ellátástól elkülönítve történik, így kikerülhető az időigényes procedúra, amelynek során a páciensnek előbb az előzetesen felírt recept alapján a patikában kell az oltóanyagot beszereznie, majd az újabb sorban állás után beadatnia  Az oltópontokon elérhető a legmodernebb, mikrotűs vakcina, valamint a hagyományos vakcina is.

Szombathelyen a MÁV rendelő földszintjén működik oltópont. Hétfőn, kedden és szerdán délutánonként este hatig, csütörtökön és pénteken pedig délelőttönként várják a betegek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!