Hírek

2010.03.18. 03:29

Nyelvi harcban állunk

A Rákóczi Szövetség meghívására a szlovák nyelvtörvényről, a felvidéki magyarság helyzetéről is beszélt Duray Miklós, az ottani magyarság egyik karizmatikus vezetője.

Kozma Gábor

A szlovákiai magyar politikust szerdán a megyeházán Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Maj-thényi László alelnök fogadta. Kovács Ferenc kifejtette, hogy jó kapcsolatokat ápolunk a megyében élő nemzetiségiekkel, akik a híd szerepét töltik be. Mint mondta, figyelemmel kísérjük a határon túli, így a Szlovákiában élő magyarok sorsát is, s ha szükséges, felemeljük érdekükben szavunkat.

A megyeháza dísztermét megtöltötték a Rákóczi Szövetség, a Honderű egyesület tagjai, valamint a vendégek. A Polgári Egyesület Szombathelyért tartalmas irodalmi műsorral rukkolt ki, majd a Rákóczi Szövetség elnöke, Csehi József köszöntötte a megjelenteket, köztük Hetényi Józsefet, aki együtt raboskodott Esterházy János gróffal. Az utóbbi sorsának, munkásságának megismertetése az egyik feladata a szövetségnek, emelte ki Csehi József. Duray Miklós a mai, szlovákiai nyelvtörvényhez vezető útról tartott előadást (a vele készített interjút később közöljük).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!